Mitä kesästä jäi mieleen?

15. elokuuta 2018

Moi elokuu ja ihanan raikas syksyn tuntu! Tulitpa nopeammin kuin osasinkaan aavistaa. Ja heipat blogilomalle!

Syksy on ollut mulle aina tosi inspiroivaa aikaa ja sihen liittyy fiilis uudelleen aloittamisesta. Varmaan siksi alkaa taas tuntumaan tosi kivalta avata blogin sivut ja antaa näppäimistön laulaa. 

Heinäkuussa julkaisin vain yhden postauksen. Sen jälkeen ei bloggaaminen käväissyt mielessänikään kuin ehkä muutaman päivän välein. Unohdin melkein tyystin blogini sekä lähes kokonaan myös muut sometilini. Välillä tunsin siitä morkkista, mutta tiedätkö mitä? Tauko teki oikeasti tosi hyvää! 


No, mitäs kaikkea me ollaan kesän aikana touhuiltu?


Me ollaan ulkoiltu ja käyty retkillä. Ollaan käyty eri leikkipuistoissa leikkimässä. Uusittiin myös viime kesän retki Haltialan tilalle. Katso, mikä pieni pirpana Noel oli viime kesänä! En ehkä kestä. Tänä kesänä Noel nautti selvästi enemmän eläimistä, mutta kaikista ykkönen taisi olla alueella oleva leikkipiha! 

Me ollaan kärsitty kuumasta ilmasta. :D Ollaan kaikki niin hikipäitä, että kesän kuumuus tuntui lähinnä vain ahdistavalta. Kukaan meistä ei oikein nukkunutkaan ennen kuin siirrettiin sänky olohuoneeseen. Parvekkeen oven raollaan pitäminen viilensi edes vähän meidän unia. 

Me käytiin mökillä Niken isovanhempien luona Imatralla. Harmillisesti meidän ajankohdalle osui viileämpiä, harmaampia ja ukkosen täyttämiä päiviä, mutta kyllä vaan silti oli rentouttavaa lillutella varpaita rantavedessä. Mä uskaltauduin ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen uimaankin. Tai no, "uskaltauduin". Vesi oli +25 asteista, joten ei siinä juurikaan uskallusta vaadittu. ;) 
Me ollaan oltu ihan liian laiskoja ruoanlaittajia, joten ollaan turvauduttu take awayhin tai muuhun helppoon... Mutta oikeasti, kuka siinä kuumuudessa edes jaksoi tehdä ruokaa? Ei me ainakaan.

Noel ja minä oltiin yökylässä mun kotikotona muutama yö sillä aikaa, kun Nikke oli Lapissa kavereidensa kanssa. Koska rakas lapsukaiseni on koko kesän herännyt viimeistään seitsemältä, me lähdettiin joka aamu aamiaisen jälkeen leikkipuistoon, jotta muut saivat nukkua rauhassa. Eräänä aamuna kävi niinkin ennenkuulumattomasti, että me oltiin ENSIMMÄISET koko leikkipuistossa. Aikamoinen saavutus multa, joka ei yleensä pääse edes ovesta ulos ennen iltapäivää. 

Leikkimiseen liittyen; Noel on alkanut kesän aikana leikkimään muiden lasten kanssa! Olen huomannut suuren muutoksen siinä, miten Noel ottaa muihin lapsiin kontaktia ja muut lapset häneen. Sitä on ollut niiiiiiin ihana seurata. Kiinnostaisiko sua muuten lukea postaus siitä, minkälainen vauhtihirmu meidän 1v9kk -ikäinen poikamme tällä hetkellä on?


Mitä kesästä jäi päällimmäisenä mieleen?


Veikkaan, että vastaukseni kysymykseen on sama kuin monella muullakin suomalaisella: KUUMUUS. En muista, milloin viimeksi olisi ollut oikeasti kesä. Siis sellainen samanlainen kuin omassa lapsuudessani. Tuntuu, että silloin oli poikkeuksellisempaa, että kesä oli säiden puolesta huono. Nykyään huono kesä tuntuu nimittäin olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. 

Noelin ihanat leikit muiden lasten kanssa on ehdottomasti myös kärkikahinoissa! Oman lapsen kehittymistä on upeaa seurata - varsinkin, kun kyseessä on näin valtavan suuri harppaus. Mä oon toki ollut taustalla mukana Noelin leikkiessä isompien lasten kanssa, mutta olen vain lähinnä sydänsilmin seurannut hänen touhujaan ja pidätellyt kyyneleitä sille, miten ihanasti isommat lapset hänet huomioivat. Syksyn tuulet


Kuten jo sanoin: mä otan syksyn vastaan avoimin sylin! Sen raikkaan ilman, tunnelmalliset pimenevät illat ja sateen kasteleman luonnon. Syksy on mun suosikki vuodenaikani. Joten bring it on

Meillä on jo muutaman kuukauden ollut yksi asumiseemme liittyvä kuvio vireillä. Jännitetään ja toivotaan kovasti, että se saataisiin vihdoin syksyn aikana päätökseen ja että ratkaisu olisi meille mieluinen. Enempää en vielä uskalla paljastaa, koska mukana on niin monta muuttujaa. Lupaan kuitenkin kertoa täällä heti, jos asia ratkeaa eduksemme. Pidä meille siis peukkuja! 

Muuten elämä jatkuu samalla radalla kuin ennen kesää! Niken loma loppuu sunnuntaina, joten hän palaa töihin. Mä olen edelleen Noelin kanssa kotona, eikä töihin paluustani ole vielä tietoa. Olen yrittänyt keksiä jotain kivaa arkitekemistä meille, mutta lähileikkipuiston taaperoaamun lisäksi, en ole keksinyt vielä mitään... Ehtiihän tässä! :D 

Nyt mä alan suunnittelemaan tulevia postauksia. Muutama kiva idea jo on, mutta jos sulla on jokin postaustoive, arvostaisin kovasti, jos jakaisit sen mulle. :) Bloggaamisessa ehdottomasti parasta on vuorovaikutus, joten kirjoitan mielelläni juuri sua kiinnostavista aiheista. 

Palaillaan taas! 

- - - 

Tervetuloa kurkistamaan meidän arkeen Instagramissa sekä seuraamaan blogiani Facebookissa. Tykkäsitkö postauksestani? Olis mahtavaa, jos  rullaisit alaspäin ja painaisit "Tykkää" tai "Jaa"! :) (Facebook pyytää vielä toistaiseksi vahvistamaan tykkäyksen.)

4 kommenttia :

 1. Taaperon tyyli ja peruskuulumiset kiinnostaa.itsellä samanikäinen tytär:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla! :) Molempia on varmasti syksyn myötä luvassa. :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea teidän kesästä. Toki olen instastioriesissa tiiviisti teidän menoa seurannut.
  Ihanaa ja energistä syksyä!

  VastaaPoista