Tällainen olen bloggaajana

11. kesäkuuta 2018

Mä olen viime aikoina onnistunut tavoittamaan aika paljon enemmän kävijöitä kuin viime vuoden puolella, mikä on aivan mahtavaa! Musta tuntuu ihanalta, että niin monia kiinnostaa mun ajatukset, kirjoitukset ja meidän elämä. ♡ Haluankin kiittää juuri sinua siitä, että palaat lukemaan tekstejäni kerta toisensa jälkeen. Se merkitsee minulle enemmän kuin tiedätkään. Kiitos, että olet! 

Mama Linan Liinan innoittamana, vastasin kysymyksiini blogiini liittyen. Miksi juuri Millamainen? Mistä inspiroidun? Mitä vinkkejä antaisin aloittelevalle bloggaajalle? Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun saat vastauksen tästä postauksesta. 


Historiaa


Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Aloitin blogin kirjoittamisen kesäkuussa 2011, joten parin viikon päästä blogini täyttää seitsemän vuotta! Ihka ensimmäinen postaukseni on julkaistu 23.6.2011. 

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 
Olin jo jonkun aikaa lukenut blogeja. Silloin tuntui, että kaipasin itsekin kanavaa, jonne voisin jakaa kuvia asuistani ja tyylistäni sekä kirjoitella elämästäni ja kauneusjutuistani. Blogini olikin alkuaikoinaan pääasiallisesti tyylipäiväkirjani. Ensimmäisiä asukuvia katsellessa ei ehkä uskoisi, että tyylini ja pukeutumiseni on ollut minulle intohimo joskus. :D

Mikä on tarina blogisi nimen takana?
Blogini nimeäminen oli oikeastaan todella helppoa, koska Millamainen tuntui heti oikealta. Mä pidin nimittäin jo blogini alkuhetkistä lähtien tärkeänä olla oma aito itseni täällä blogissani - enhän mä osaa olla mitään muutakaan! Blogini olisi siis millamainen eli minun näköiseni. Millamainen nimenä on nerokas myös siinä, ettei se poissulje postausaiheita. Saan kirjoittaa kaikesta itseäni kiinnostavasta ja itselleni tärkeästä ilman tiukkoja raameja. 


Millamainen nyt 


Kuvaile blogiasi. 
Mielestäni tämä lause kuvailee blogiani lyhyesti ja ytimekkäästi: "Millamainen on arjen makuinen, avoin ja äitiydestä rehellisesti puhuva, hyvän mielen blogi tyylitwistillä." Vai kuvailisitko sinä blogiani eri tavalla?

Mistä saat inspiraation postauksiisi?
Hmm, mistä milloinkin! Yleensä postausideat tulevat mieleeni ihan arkisissa tilanteissa tai avautuessani Nikelle jostakin asiasta. Toisinaan toimii ihan sekin, että istun vain alas miettimään postausaiheita. Harvemmin inspiroidun kuitenkaan muiden blogiteksteistä! 

Kuinka usein päivität blogiasi?
Haluaisin taas päästä joka toinen päivä -tahtiin, joka harmillisesti katkesi, kun uuvuin Niken poikkeuksellisesta työrytmistä. Se on kuitenkin tavoitteeni taas!

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Kirjoitan useimmiten postaukset sen jälkeen, kun Noel menee yöunille. Kuvat olen napannut päivänvalossa, mutta niiden muokkaaminenkin jää iltaan. Mä olenkin tällainen yökukkuja, joka näpyttelee konetta yömyöhään, jotta saan postaukset aamuksi ajastettua. (Tälläkin hetkellä kello on jo 00.02.) 

Kumman valitset: kuvat vai teksti?
En osaisi valita jompaakumpaa, koska en koe olevani kirjoittaja, enkä myöskään valokuvaaja. Molemmat hyvässä tasapainossa siis! Musta hyvät, laadukkaat ja aiheeseen sopivat kuvat viimeistelevät postauksen. 


Bloggaaminen 

Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?
En mä sitä mitenkään ainakaan salaile! :D Luulen, että lähes kaikki läheiseni kyllä tietävät mun blogistani. 

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Tavoitteeni on tehdä edes jotain päivittäin. Silloin, kun onnistun postaamaan joka toinen päivä, valmistelen aina iltaisin postauksia. Samalla vastaan kommentteihin, teen somejakoja ja laitan kalenteriin tulevia postauksia. Haluaisin oppia siihen, että nappaisin kameran käteen joka päivä ja ottaisin kuvia aktiivisesti. Välillä on hankala keksiä postauksiin sopivaa kuvitusta, koska kuvaan materiaalia ehkä vain kerran viikossa. Tässä on ehdottomasti tsempattava!

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Mulla on luonnoksissa lähinnä postausotsikoita, joista ehkä muutamassa on ranskalaisilla viivoilla sisältöideoita. Oon siis enemmän ehkä sellaista tyyppiä, joka tekee postauksen valmiiksi yhdeltä istumalta. 

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Ehdottomasti! Miltä muka tuntuisi kirjottaa blogia tai päivittää somea, jos ei ikinä saisi kommentteja? Ei miltään! Silloin sitä viruisi omassa yksinäisyydessään, eikä bloggaaminen olisi läheskään yhtä palkitsevaa. 

Nimeä kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
/ Oma juttu /  Äitiys imee mukanaan, joten on ehdottoman tärkeää, että on omia juttuja ja harrastuksia. 
/ Onnistumisen kokemukset /  Kun jokin postaus kerää paljon kommentteja blogin puolella tai Facebookissa, tulee onnistunut olo! 
/ Vuorovaikutus  / Tuntuu ihanalta, jos onnistuu omalla tekstillään saamaan aikaan hyvän keskustelun! Parasta on, jos joku samaistuu postaukseeni tai kokee saaneensa siitä tsemppiä ja vertaistukea. Monet uudet ystävät ja kaverit, joihin olen bloggaamisen kautta tutustunut, ovat ehdottomasti parhaimpien asioiden joukossa myös!

Entä kolme huonointa?
/ Aika ei riitä /  Bloggaaminen vie todella paljon aikaa. Mulla menee varmaan keskimäärin neljä-viisi tuntia, että saan postauksen ulos. Siihen neljään tuntiin lasken mukaan valokuvaamisen, kuvien muokkaamisen sekä tekstin kirjoittamisen ja editoimisen. Haluaisin siis blogata aktiivisemmin ja olla somessa näkyvämmin esillä, mutten kertakaikkisesti ehdi! 
/ Facebookin valittajat /  Mua ärsyttää suunnattomasti se, että jos blogipostauksen jakaa Facebookissa johonkin ryhmään, tulee siihen yleensä aina kommentteja "klikkihuoraamisesta". En ymmärrä kenelle se on ongelma, koska ei sitä linkkiä ole pakko avata, jos blogit ei ole oma juttu! Ymmärrän toki sen, että huonosti tehdyt keskustelunaloitukset, jotka pakottavat klikkaamaan postauksen auki, saattavat ärsyttää joitakin, mutta itse ainakin pyrin kirjoittamaan aloitukset niin, ettei postausta tarvitse lukea osallistuakseen keskusteluun. Lisäksi, kuvittelevatko nämä ihmiset, että pyhä henki tuo lukijoita blogeihin? Voin kertoa, ettei sellaista pyhää henkeä ole. Bloggaajan pitää tuoda itseään esille, jos haluaa tavoittaa uusia lukijoita. 
/ Tilastokeskeisyys /  Mä ajoittain ajaudun tuijottamaan liikaa kävijämääriäni. Se luo välillä vääränlaista painetta. Siis sellaista "Äh, kaikilla muilla on varmasti paremmat luvut kuin mulla. Oon ihan huono!". Toisaalta taas, on mullakin tietty kuukausitavoite, jonka saavuttamiseen pyrin. Tämä on kuitenkin sellainen positiivinen paine, joka puskee eteenpäin!

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti? Saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Hyödyn blogistani juurikin niin, että saan aina silloin tällöin joitakin tuotteita kotiin postausta tai näkyvyyttä vastaan. Musta on mahtavaa, että välillä saa palkkaa kaikesta tästä työstä, jota blogini eteen teen! Kirjoitan muuten blogiini ainoastaan sellaisista tuotteista tai palveluista, joita oikeasti voin koko sydämestäni suositella. 


Tulevaisuus


Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?
Ehdottomasti! Mielestäni olen kehittynyt tosi paljon sen jälkeen, kun heinäkuussa 2016 aloin taas bloggaamaan aktiivisemmin. Toivon koko ajan kehittäväni itseäni bloggaajana! Haluaisin muun muassa oppia aktiivisemmaksi valokuvaajaksi. Haluaisin saada taas joka toinen päivä postattua. 

Olen pohtinut, pitäisikö mun rajata blogiani jotenkin tiiviimmäksi aihepiireiltään. Olen nimittäin seuraillut tilastoja, joiden mukaan esimerkiksi tyyliaiheiset postaukset eivät vedä yhtä paljon lukijoita kuin pohtivat äitiyteen/vanhemmuuteen liittyvät postaukset. Arkisia postauksia myös aina toivotaan, mutta ne eivät juurikaan kerää kommentteja tai suuria lukijavirtoja. Mitä sä ajattelet tästä; kiinnostavatko tyyli- ja arkipostaukset? Minkälaisia tekstejä luet mieluiten?

Mä toivoisin, että blogini kasvaisi lähitulevaisuudessa. Kuten aiemminkin olen tänne kirjoittanut, olisi mahtavaa saada blogin kautta pientä tienestiä kotiäitiyden tueksi. Nyt varsinkin, kun näyttää siltä, että joudun syksystä alkaen tehdä luokanopettajan sijaisuuksia taas. Tiedän kuitenkin, että on tosi paljon myös tuurista kiinni, että juuri oma blogi nousee suosituksi. Saa siis nähdä, miten käy! :P 


Vinkkini aloittelevalle bloggaajalle

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Ensimmäisinä huomioni kiinnittyy ulkoasuun. Sellainen blogi, jossa on esimerkiksi Bloggerin valmisasetuksilla tehty kovin värikäs pohja, ei iske muhun, joten hyvin nopeasti poistun blogista. Tykkään siististä, simppelistä ulkoasusta, jossa valokuvat ovat pääosassa. Hyvälaatuiset kuvat onkin ehdottoman tärkeitä! Jos blogin ulkoasun kokonaisuus miellyttää silmääni, alan selailemaan postauksia tarkemmin. Lemppari postauksiani ovat kosmetiikkavinkkaukset, tyylipostaukset sekä arkiset jutut. 

Listaa kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle.
/ Panosta ulkoasuun, oikeakielisyyteen ja laadukkaisiin kuviin. /  Kun ulkoasu on silmää miellyttävä, selkeä ja kuvat koukuttavia, ei postauksia voi olla sivuuttamatta. Oikeakielisyys antaa ammattimaisen kuvan sekä helpottaa lukemista.
/ Ole aito. /  Sen nimittäin haistaa jo kaukaa, jos ei ole aito. Kirjoita aiheista, jotka ovat omaa sydäntäsi lähellä. Tuo esiin myös se, ettei elämä aina ole kiiltokuvaa. 
/ Kommentoi ja ole aktiivinen. /  Tärkeää on tuoda itseään esille. Kommentoi muiden blogeja ja Instagram-kuvia sekä osallistu keskusteluihin somessa. Ole rohkea ja jaa postauksesi somessa. Kuten jo kirjoitin, pyhä henki ei tuo lukijoita blogiisi. Se vaatii työtä!Muistatko, kuinka pitkään olet seurannut blogiani? 
Onko joku postaus jäänyt erityisesti mieleesi? 
Minkälaisia kirjoituksia kaipaisit lisää? 

Kiitos, kun kommentoit! :)

- - - 

Tervetuloa kurkistamaan meidän arkeen Instagramissa sekä seuraamaan blogiani Facebookissa. Tykkäsitkö postauksestani? Olis mahtavaa, jos  rullaisit alaspäin ja painaisit "Tykkää" tai "Jaa"! :) (Facebook pyytää vielä toistaiseksi vahvistamaan tykkäyksen.)

2 kommenttia :

 1. Olen muistaakseni lukenut 4 vuotta blogiasi! Synnytykseen liittyvät postaukset ovat jääneet erityisesti mieleen :) äitiyteen liittyviä juttuja on kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, neljä vuotta jo! IHANA KUULLA! <3

   Mäkin oikein ahmin aina kaikki synnytyskertomukset ja muut siihen liittyvät tekstit. Kiva kuulla, että postaukset äitiydestä ovat mieleesi, sillä niitä on tosi kiva kirjoittaa! :)

   Poista