Sivut

28. kesäkuuta 2018

Äitikirja -haaste - Tällainen äiti olen

Me kaikki äidit ollaan erilaisia. Me ei aina ymmärretä toisiamme, mutta meitä kaikkia yhdistää äitiys ja rakkaus jälkikasvuamme kohtaan. Me eletään omaa arkeamme, joka on just meidän ja meidän perheen näköistä. Me koetaan äitiys eri tavoin, joten luonnollisesti ajatellaan siitä myös eri tavalla. Joku toinen on kotiäiti henkeen ja vereen, kun taas joku toinen halajaa töihin heti sen ollessa mahdollista. 

Juuri kaikkien noiden ylle luettelemieni seikkojen takia, mun oli tartuttava Äitikirja-haasteeseen, jonka laittoi aluilleen Tehtävänimikkeenä Laura -blogin Laura. Ois ihan mahtavaa, jos säkin innostuisit vastaamaan vaikka vain muutamaan kysymykseen! Lukisin mielelläni, millainen äiti siellä ruudun toisella puolella on ja miten juuri sinä koet äitiyden. 


 Ä I T I K I R J A - H A A S T E 

Lapsia minulla on...
Yksi puolitoistavuotias poika

Tämän ikäisenä tulin ensimmäistä kertaa äidiksi:
28-vuotiaana

Kun sain tietää olevani raskaana, tällaisia tunteita se minussa herätti:
Epäuskoa, paniikkia, suuria onnentunteita ja iloa. (Lue lisää: Se maaginen plussa - päivä, jona kaikki muuttui)

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla. 
Jännittävä, maailmani mullistava (Lue lisää: Synnytyskertomus / Suunniteltu sektio)

Parasta äitiydessä on...
Tää on niin paha kysymys, koska äitiydessä on niin paljon kaikkea ihanaa! Ehkä kaikista parasta on se, miten tärkeä sitä on omalle pikkuihmiselleen. Myös se järjettömän suuri ja ainutlaatuinen rakkaus omaa lasta kohtaan on ihan paras juttu! Sitä ei voi kuvailla, sen tietää vasta, kun itse tulee äidiksi.  

Pahinta äitiydessä on... 
Se, kun pitää tsempata lapsen takia, vaikkei aina jaksaisi. Joskus tekisi mieli nukkua pitkään tai vain maata sohvalla...

Must have -tavara, joka helpottaa äitiyttä: 
Mun on kyllä pakko sanoa (Lauran tavoin) kännykkä; sen avulla saa karata omaan hetkeen helposti ja nopeasti, pidettyä yhteyttä tärkeisiin ystäviin ja ihmisiin, siihen saa ladattua kaikenlaisia näppäriä sovelluksia, kuten kauppalistan, ja sen avulla avunsaaminen, esimerkiksi hätätilanteessa tai kovassa nälässä, on lähellä.

Must have -tavara vauvavuodelle: 
Kerron kaksi: ehdottomasti unipesä sekä Swaddle Up -kapalo! (Lue lisää: Hyviksi todetut vauvatarvikehankinnat 0-6kk)

Paras arkiruoka: 
Kaikki, mitä Nikke tekee! :D Nikke on meidän perheen kokki. Mäkin osaan kokata, mutten tykkää siitä yhtään...

Olen hyvä äiti, koska: 
Olen rakastava, hellä, luotettava ja turvallinen. Osaan ottaa rennosti, enkä stressaa. Hassuttelen ja pelleilen Noelin kanssa paljon, mutta osaan myös tilanteen vaatiessa olla tiukka. Kannustan ja kehun. Tärkeimpänä: rakastan ja hyväksyn lapseni sellaisena kuin hän on. (Lue lisää: Lapseni saa rakastaa ketä itse tahtoo) 

Parasta lapsiperheen arjessa: 
Kaikki ihanat yhteiset hetket perheen kesken, jolloin meillä kaikilla on hauskaa ja nautitaan yhdessäolosta! Ne sellaiset hetket, joita muistelee hymyssä suin illalla ennen nukkumaan menemistä. Pahinta lapsiperheen arjessa:
Se jäääääätävä sotku päivän päätteeksi, vaikka kuinka yrittää päivän mittaan ylläpitää siisteyttä.

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti:
Se, että mä olen pärjännyt hyvin; lapseni on kasvanut ja kehittynyt hyvin ja vaikuttaa onnelliselta ja tyytyväiseltä. :D Muistan, kun lähdettiin synnäriltä kotiin, miten mua pelotti, että pärjätäänkö me Niken kanssa. Tuntui tosi pelottavalta lähteä kotiin sieltä ammattilaisten hoivista. Sanoinkin Nikelle, että "Noinko ne vaan antaa meidän lähteä kotiin?" :D

Minun vinkkini äideille: 
ARMOLLISUUS. Armollisuus itseäsi ja muita (äitejä) kohtaan. Se on super tärkeää! Aina ei tarvitse jaksaa, ja on enemmän kuin OK pyytää silloin apua. Ikinä et voi myöskään tietää, mitä toisen elämässä oikeasti tapahtuu, joten ole armollinen äläkä tuomitse. (Lue lisää: Armollisuus - muista se!)

Minun mottoni arjessa: 
Arki ei ole suorittamista. Priorisoi tärkeät jutut, tee toissijaiset sitten, kun jaksat. 

Kun lapsi menee illalla nukkumaan, minä:
Syön iltapalaa, laitan Netflixistä ohjelman päälle, nappaan tietokoneen syliini ja alan tekemään blogihommia.


Millainen äiti sä olet? Miten sinä vastaisit kysymyksiin? 

- - - 

Tervetuloa kurkistamaan meidän arkeen Instagramissa sekä seuraamaan blogiani Facebookissa. Tykkäsitkö postauksestani? Olis mahtavaa, jos  rullaisit alaspäin ja painaisit "Tykkää" tai "Jaa"! :) (Facebook pyytää vielä toistaiseksi vahvistamaan tykkäyksen.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti