Limuaddiktin arjen helpottaja

10. huhtikuuta 2018

* Kaupallinen yhteistyö: Sodastream // Sodastream Crystal -hiilihapotuslaite saatu blogin kautta

Sen jälkeen, kun meistä tuli perhe, oon innostunut kaikenlaisista tavaroista, "life hackeista" ja jutuista, joilla voi helpottaa arkea. Sormiruokailu esimerkiksi oli ihan ykkösjuttu, koska sain itse syötyä samaan aikaan kuin poikani. Erittäin hyväksi arjen helpottajaksi olen myös todennut sen, että laittaa tavarat suoraan omille paikoilleen, koska mikään ei ole rasittavampaa kuin etsiä jotain tiettyä juttua tyytymätön lapsi sylissä. 

Nykyisin, kun tehdään koko viikon ruokaostokset, on tavaraa tietysti enemmän kuin silloin, kun oltiin Niken kanssa kahdestaan. Vaikka Noel on kohta vasta puolitoistavuotias, on ostoksia kannettavana joka kerta todella paljon! Esimerkiksi vaippapaketeista saa jo kädet täyteen. On siis varmaan sanomattakin selvää, että otan avoimin sylin vastaan kaiken sen avun, joka mahdollisesti voisi tehdä meidän viikoittaisten ruokaostosten suorittamisesta helpompaa. Koska kyllähän sä tiedät; ei se ruokaostosten tekeminen - tai varsinkaan niiden kantaminen - oo hauskaa.

Jotta päästään aiheeseen, on mun nyt aika tehdä tunnustus, joka osaltaan tekee ruokaostosten kantamisesta raskasta: mä olen koukussa limppariin, etenkin light-colaan. Viime aikoina oon alkanut pohtimaan, että light-limppareiden sisältämät makeutusaineet eivät tosiaankaan ole terveydelleni hyväksi. Mutta kun lasillinen hiilihapotettua juomaa on niin hyvää! Mä huomaan ainakin kerran päivässä haluavani juuri hiilihappoja. Niiden kautta tunnun jotenkin saavan samanlaisen boostin kuin kahvinjuojat saavat kahvista. Addiktioni tulee meille ennen kaikkea kalliiksi, mutta tuo myös merkittävästi lisää kannettavaa ruokaostoksilla käydessämme. 

No, nyt mulla on ratkaisu molempiin ongelmiini: Sodastream-hiilihapotuslaite. Ihan loistava! Sen avulla saan ihan koska vain hiilihapotettua juomaa. Juomaa, jota mun ei tarvitse selkä vääränä kaataa kotiin.

Miten hiilihapotuslaite toimii?


Me saatiin testiin Sodastreamin Crystal-hiilihapotuslaite. Se eroaa perusversioista etenkin sillä, että laitteen kanssa käytetään lasipulloja. Tämä oli mulle iloinen yllätys, sillä mun mielestä ne muovipullot muuttuvat jossain vaiheissa klähmäisiksi. Lasipullo tuntuu itselleni ainakin hygieenisemmalta vaihtoehdolta - etenkin, kun pullon saa pestä astianpesukoneessa. 

Hiilihapotuslaitteeseen tarvitaan hiilihappopatruuna. Niitä saa monesta eri kaupasta, kun paketin mukana tullut loppuu. Me ollaan käyty vaihtamassa pullot esimerkiksi lähi-Prismassa. Laitteen, siihen sopivan pullon sekä patruunan lisäksi tarvitset vain kylmää vettä. Laite ei vaadi sähköä toimiakseen, joten sen voi hankkia vaikka kesämökille. 

Sodastream Crystal -hiilihapotuslaite toimii näin:

1. Täytä pullo kylmällä vedellä. 
2. Aseta pullo sille tarkoitettuun telineeseen. 
3. Laske telineen päälliosa alaspäin ja lukitse se paikalleen kääntämällä alareunan nupista. 
4. Paina hiilihapotusnappia muutaman sekunnin ajan, odota pari sekuntia ja avaa telineen päälliosa kääntämällä vastakkaiseen suuntaan. 
5. Nosta pullo pois telineestä ja nauti!
Mihin meillä käytetään hiilihapotuslaitetta?


Meillä käytetään hiilihapotuslaitetta PALJON. Uskallan sanoa, että päivittäin, joskus jopa useamman kerran päivässä. Tässä muutamia testattuja ja hyviksi todettuja käyttövinkkejä:

Laita lasin pohjalle sitruunaviipaleita, murskaa niitä kevyesti ja kaada hiilihapotettu vesi lasiin. 
Lopputulos: superraikas janojuoma (jota muuten himoitsin raskausaikana monta kertaa päivässä)

Laita lasin pohjalle tuoreita mintunlehtiä ja limesiivuja, murskaa niitä kevyesti ja lisää hiilihapotettu vesi. 
Lopputulos: herkullinen kesäinen juoma, jota hörpätessäsi siirryt välittömästi kesäisiin ajatuksiin vaikka keskellä talvea (a.k.a. Virgin Mojito)

Hiilihapota vesi ja lisää sen jälkeen joukkoon Ginger Ale -juomatiivistettä. Kääntele pulloa ylösalaisin muutaman kerran, jotta tiiviste sekoittuu tasaisesti veteen. Laita lasin pohjalle limesiivuja, murskaa niitä vähän, kaada tummaa rommia makusi mukaan ja täytä lasi ginger ale -juomalla 
Lopputulos: herkullinen drinkki starttaamaan viikonloppu (Nikke suosittelee!)

Tee lapsille itse limpparia: hiilihapota vesi ja lisää pulloon vaikka oman pihan marjoista tehtyä mehua. Sekoita kääntämällä pullo pari kertaa ylösalaisin. 
Lopputulos: vanha ja tuttu mehu saa uuden twistin, ja lapset iloitsevat omasta limpparistaan

Tiesitkö, että esimerkiksi rapeiden vohvelien salaisuus on taikinaan lisätty kivennäisvesi? Vohvelihimon iskiessä ei tarvitse polkea jalkaa, kun jääkaapista ei löydykään kivennäisvettä, sillä hiilihapotuslaitteen avulla pystyt tekemään sitä itse koska tahansa.
Lopputulos: rapeat vohvelit spontaanisti ihan milloin tahansaMiksi Sodastream?


Jos nautit hiilihappojuomista, tässä muutama syy, miksi kannattaa harkita hiilihapotuslaitteen ostamista:

Säästät rahaa. Saat kotona tehtyä tavallisesta kraanavedestä raikkaita juomia.
Säästät selkääsi ja hermojasi, kun sun ei tarvitse kantaa limu- tai vichypulloja kaupasta.
Säästät luontoa, kun vähennät muovin käyttöä jättämällä limupullot kauppaan.
Sulla on aina kotona mahdollisuus hiilihapotettuun juomaan, jota voit hyödyntää esimerkiksi leivonnassa tai maustaa sen, miten ikinä keksitkin.

Onko Sodastream sulle tuttu? Löytyykö kenties kotoasi jo hiilihapotuslaite vai haaveiletko vasta sellaisesta?

Limuaddikti on onnellinen sekä vieroittunut. ;)

- - -

Tervetuloa kurkistamaan meidän arkeen Instagramissa sekä seuraamaan blogiani Facebookissa. Tykkäsitkö postauksestani? Arvostaisin kovasti, jos  rullaisit alaspäin ja painaisit "Tykkää" tai "Jaa"! :) (Facebook pyytää vielä toistaiseksi vahvistamaan tykkäyksen.)

12 kommenttia :

 1. Ihanat kuvat 😍
  Meiltä löytyy se ihan ensimmäinen markkinoille tullut Sodastream laite ja hyvin pelittää edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! <3 Teillä on hyvin sit kestänyt käyttöä, mahtava juttu!

   Poista
 2. Mä en juo melkein ikinä limuja mut noi erilaiset "drinksut" houkuttelis kyl testailee! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl kiva, että Sodastreamia käyttäessä, on vaan mielikuvitusrajana! Mun lempparini on yksinkertaisesti eri sitrushedelmillä maustetut vedet. Nam!

   Poista
 3. Oooii! Meillä oli joskus Sodastream mutta se jäi pölyttymään hyllylle kun mä en sillon tykännyt limuista ja mies ei jaksanut (?) tehdä limuja :-D Nykyään kyllä tykkään ja tollanenhan vois olla nyt hyvä.

  Ja hei, ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkyl kiva, koska saa tehtyä oman mielen mukaisia juomia tai vaikka juoda pelkkää hiilihapotettua vettä. Musta sekin on jo kauhean hyvää! :D

   Kiitos! :) Kuvat onnistuivat kyl omasta mielestäkin kivasti.

   Poista
 4. Se pullojen kantaminen kotiin, mutta myös tyhjien kantaminen pois 😅 Meillä on ollut tämä laite mielessä myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, sekin! :D Se on totta, että meillä ainakin pyörii tyhjät pullot lattioilla, kun poika levittelee niitä pullokasseista ympäriinsä. Huoh! :D

   Lämmin suositus hiilihapotuslaitteelle! :)

   Poista
 5. Oi, toinen hiilihappoaddikti täällä! Oon miettinyt tän laitteen ostoa. Pitänee oikeasti lähteä kaupoille. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista! :) Niistä tuli omasta mielestäkin onnistuneita.

   Suosittelen laitetta lämpimästi - etenkin, jos on hiilihappoaddiktio, kuten täällä. ;)

   Poista
 6. Olipas kattava info! Mun on pakko myöntää, etten juurikaan ole ikinä innostunut laitteesta, mutta ihan noitten drinksujen takia innostuin tästä aika paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisuudet drinksujen tekoon on lähes rajattomat kyllä! Me ollaan tänäänkin käytetty monta kertaa tuota laitetta. Ei ainakaan ole meidän kohdalla hutihankinta! :P

   Poista