Microblading-kulmat - 30-vuotislahja itselleni

21. maaliskuuta 2018

Mä kirjoitinkin jo viime kuussa kertoessani haaveistani, miten olen jo melkein vuoden haikaillut microblading-kulmien perään. Mä olen ihaillut niitä Instagramissa ja samalla toivonut, että saisin ne  joku kaunis päivä itsekin helpottamaan arkeani. Kulmakarvat ovat nimittäin mulle se juttu meikatessani, vaikkei sitä ehkä uskoisi, jos katsoo kuvia vaikkapa seitsemän vuoden takaa. Silloin en tainnut meikata kulmiani ollenkaan.  Nykyään asiat ovat toisin, sillä mulla ei olisi yhtään millamainen-olo, jos en olisi piirtänyt kulmiani. 

Mä päätin repäistä ensi kuussa koittavan 30-vuotissyntymäpäiväni kunniaksi, ja toteuttaa haaveeni. Enkä kyllä kadu sekuntiakaan! Mä oon niin ylpeä, että uskalsin kerrankin olla itsekäs ja hankkia jotain kivaa itselleni. Oikean tekijän löytäminen


Jos et vielä tiennyt, microblading on siis kulmien pigmentointitekniikka, jossa karvat "piirretään" terällä yksi kerrallaan. Näin tekemällä saavutetaan todella luonnollinen ilme. Pigmentti pysyy noin 1-2 vuotta, joten on tosi tärkeää, että valitsee taitavan ammattilaisen toteuttamaan kulmakarvojen muodonmuutoksen. 

Mä etsin oikeaa tekijää ystäväni kanssa Instagramista. Sieltä nimittäin löytyy paljon kotimaisia microblading-osaajia, mutta läheskään kaikkien kädenjälki ei miellyttänyt mua ja ystävääni. Tiesin, että kauneudenhoitoalalla työskentelevällä ystävälläni on todella tarkka silmä ja seula, joten lähinnä siis peesasin häntä. :D 

Kysyin ystävältäni neuvoja oikean tekijän valintaan. Kiinnitä siis näihin huomiota:
 1. Tekijän työ on tasalaatuista; kaikissa kuvissa hyvin tehdyt kulmat, eikä vain joissakin. 
 2. Karvat on "piirretty" tarkasti ja siististi riviin, jolloin yleisilme on viimeistellyn näköinen.
 3. Karvat ovat ohuita ja luonnollisia. 
(ja ystäväni jo muutama kuukausi sitten) hurautin Tampereelle asti antautuakseni Noora Niemelän (Glohair Puutarhakatu) osaaviin käsiin. 

Kuvat: Noora Niemelä 

Terän alla - mitä tapahtuu?


Homma aloitettiin ihon puhdistamisella kulmakarvojen alueelta. Älä siis säikähdä mun helposti punoittavaa ihoani, se on vaan ärtynyt pyyhkimisestä. Tässä vaiheessa valittiin sopiva pigmentti sekä keskusteltiin mun toiveista kulmien suhteen. Vinkki: kannattaa saapua paikalle kulmat meikattuina, jotta tekijä saa hyvän pohjatiedon siitä, minkälaisista kulmakarvoista itselläsi pidät. (Siis jos sulla on tapana muutenkin meikata kulmasi.)

Seuraavaksi alkoi tarkka suunnitteleminen ja mittaaminen. Kulmakarvojen haluttu muoto piirrettiin kulmakynällä. Mä sain mahdollisuuden tarkistaa usean kerran kulmien muodon sekä kertoa toivomistani muutoksista. 

Kun asetuin viimeisen kerran makaamaan hoitopöydälle, myönnän, että mua pelotti. En osannut yhtään odottaa, miltä microblading-tekniikka tuntuisi iholla. Tiesin, että jonkinlaisella välineellä ihon pinta rikottaisiin/viillettäisiin rikki, joten osasin odottaa kipua. Ensimmäinen viilto ei ollut niin paha. Seuraavat viillot kuitenkin sattuivat sen verran, että hammasta piti purra. Kipu oli tavallaan viiltävää ja samalla kirvelevää, mutta lähinnä epämukavaa. Ei siis lähelläkään kovinta tuntemaani kipua. 

Ensimmäinen kierros piti tehdä ilman puudutetta. Kun ensimmäisen kulman ensimmäinen kierros oli tehty, levitettiin päälle extrapigmenttiä sekä puudutusaine, ja siirryttiin toiseen kulmaan. Tätä kuviota toistettiin niin kauan, että kulmat tulivat valmiiksi. Koska puudutusainetta aina välissä lisättiin, en viimeisellä kierroksella tuntenut enää juuri mitään. 

Lopuksi kulmien päälle levitettiin suoja-aine ja pääsin ihailemaan uusia kulmiani peilistä. Koko operaatioon oli varattu aikaa kaksi tuntia, mutta meillä meni suurinpiirtein puolitoista tuntia.

Olin - ja olen edelleen - ihan supertyytyväinen! Kulmat paranevat noin kymmenen päivän aikana, jolloin ne vaalenevat ja hiukan muuttuvat. Lopputulosta ei siis voi täysin ennustaa, koska muun muassa ihotyyppi ja jälkihoito vaikuttavat esimerkiksi siihen, miten skarppina piirretty karva loppujen lopuksi näkyy.

Ja tattadaa - alla olevassa kuvassa on vasta tehdyt kulmani. Aika ihanat ja luonnolliset, eikö? Toukokuun alussa meen vielä takaisin, jolloin tehdään korjauksia ja täytetään mahdolliset kolot. 

Kuvat: Noora Niemelä

Oliko kallista? Sattuiko?


Halvalla ei saa hyvää. Se pätee microblading-ammattilaisiinkin. Mä itse maksoin 350 euroa, mikä on näin kotiäidin budjetille valtavan suuri raha. Sain kuitenkin sen verran hyvin veronpalautuksia, että päätin laittaa niistä tuon vaaditun summan sivuun. Mä en varmaan itse olisi ikinä raaskinut sijoittaa noin suurta rahaa itseeni, mutta Nikke onneksi melkein pakotti mut toteuttamaan haaveeni. Hän tietää, että mä oon aika vaatimaton, joten musta tuntui tosi ihanalta, että hän rohkaisi mua koko sydämestään panostamaan kerrankin itseeni. 

Kuten jo yläpuolella mainitsin, alkuun sattui ja tuntui todella epämukavalta, mutta puudutuksen kanssa en tuntenut juuri mitään. Menisin siis ehdottomasti uudelleen. Kivun takia microbladingia ei mielestäni tarvitse pelätä! 

Yllä olevassa kuvassa näkyvä punoitus jäi pipon alle sopivasti piiloon. Se kyllä haaleni tosi pian muutenkin, joten mua ei yhtään "nolottanut" pyöriä hetki vielä Tampereen keskustassa. Tässä kuvassa näkyy tyytyväinen microblading-kulmien omistaja ja Glohairin Nooran asiakas. Lämmin suositukseni siis Noora Niemelälle! Hän on rautainen ammattilainen, jonka kädenjälki on erinomaista. Mä luotin ja luotan hänen ammattitaitoonsa sataprosenttisesti. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan erittäin onnellisen asiakkaan suositus.

Nyt jään innolla odottamaan, miten kulmat lähtevät paranemaan!

- - -

Tervetuloa kurkistamaan meidän arkeen Instagramissa sekä seuraamaan blogiani Facebookissa. Jos tykkäsit postauksesta, rullaa alaspäin ja paina tykkää tai jaa! (Facebook pyytää vielä toistaiseksi vahvistamaan tykkäyksen.)

12 kommenttia :

 1. Mä sain myös joululahjaksi lahjakortin kauan haaveilemiini microblading kulmiin, enkä voisi olla tyytyväisempi näihin. Sun kulmat näyttää myös tosi hyviltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä oon nyt jo satavarma, et nämä oli ihan nappihankinta. Musta tuntuu, et kaikki, joilla on jo microblading-kulmat, ovat tosi tyytyväisiä hankintaansa!

   Poista
 2. Todella hyvännäköiset kulmat! Itekin oon selaillu Oulun microblading-taitajia, ja tällä hetkellä se paras on äitiyslomalla :D Joten vielä ootellaan, katotaan raskinko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Salla! <3 Oon todella tyytyväinen!

   Raaski, jos oikeasti haaveilet näistä! Iso rahahan se on, mutta aikaa ja vaivaa säästyy joka päivä!

   Poista
 3. Vitsi miten hyvän näköiset! Oon kans miettiny kulmien ottoa, mut en oo raaskinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Janet! :) Se on tosiaan iso summa, mutta oon tyytyväinen , että Niken kannustuksella raaskin!

   Poista
 4. Niin nätit, tosi luonnollisen näköset! Sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! <3 Mustakin näistä tuli tosi luonnolliset. Varsinkin vielä, kun vaalenevat! :D Tällä hetkellä ovat vielä liian tummat mun kasvoille, koska paranemisprosessi on kesken.

   Poista
 5. tosimielenkiintoinen postaus sillä oon itekki miettinyt näitä kulmia:) Todella hyvältä näyttää sun kulmat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon todella tyytyväinen näihin ja onnellinen, että uskalsin ja raaskin. :)

   Mahtavaa kuulla, että postaus oli sulle mieluisa. :)

   Poista
 6. Hei mäkin oon miettinyt näitä microblading-kulmia! Noista tuli kyllä tosi hyvät, ihan sun näköiset! :) Terkkuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja terkkuja takas, Mertsi! <3 Oon tosi tyytyväinen itsekin. Nyt varsinkin, kun ne on kunnolla parantuneet ja täytön jälkeen entistä hienommat vielä. ; Terk

   Poista