Kun nuha iskee pieneen, nämä vinkit helpottavat!

20. helmikuuta 2018

Noelille iski aivan yhtäkkiä viime perjantaina JÄRJETÖN räkätauti: kuin salamaniskusta, hänen nenänsä alkoi valua kuin hana. Räkätaudille ei näy loppua vielä, mutta luojan kiitos mitään muuta oiretta ei ole. Tai ehkä hieman yskää, mutta ei mitään liian mahdotonta vielä. 

Koska nuhanenäisenä etenkin nukkuminen on tosi hankalaa, me ollaan Niken kanssa kerrattu kaikki mieleen tulevat keinot helpottaaksemme meidän pienen öitä. Sain idean jakaa ne myös tänne blogiini, koska flunssakausi tuntuu nyt olevan kuumimmillaan. 

Todisteita nuhasta: pienen tarkkailijan räkäjäljet ikkunassa :D


1. Niistäjä
Me ostettiin jo ennen Noelin syntymää Nenäfriida. Se ajaa asiansa hyvin, ja on ollut meille riittävä. Olen myös kuullut paljon hyvää Baby-Vacista, jolla räkä siis imetään pölynimurin avulla. Muistathan käyttää niistäjää vain välillä, koska liiallinen niistäminen turvottaa nenän limakalvoja. 

2. Keittosuolatipat tai merivesiliuossuihke
Pienelle vauvalle sopii keittosuolatippojen tiputtaminen nenään rään pehmittämiseksi ennen niistäjän käyttämistä. Nykyään me käytetään Noelilla Physiomer Baby -merivesiliuossuihketta samaan tarkoitukseen. Se on tosi tehokas, eikä poika "yllättäen" tykkää suihkeen käytöstä lainkaan. Se kuitenkin saa rään niin hyvin liikkeelle, ettei niistäjää välttämättä edes tarvitse käyttää. 

3. Tuoksuva geeli tukkoisuuteen
Lapsille suunniteltu Sniffer Junior & Baby -geeli on rintaan, selkään ja nenän alle hierottava tukkoisuutta helpottava geeli. Sitä saa käyttää yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille ja lapsille. Me ollaan todettu tämä tosi hyväksi ja tehokkaaksi!

4. Sängynpäädyn nostaminen
Me laitettiin paksut kirjat jalkojen alle, mutta kovasti möyrivällä lapsella se on melkein yhtä tyhjän kanssa! :D Pienen vauvan kanssa kikka toimii varmasti hyvin. 

5. Kosteutta makuuhuoneeseen
Kosteampi huoneilma helpottaa hengittämistä etenkin nuhaisena. Ennen nukkumaanmenoa olisi hyvä käydä höyryhengittämässä suihkussa tai kylvyssä, jotta räkä lähtee liikkeelle. Makuuhuoneeseen kosteutta saa tuotua tietysti ilmankostuttimella, mutta myös kantamalla sängyn läheisyyteen pyykinkuivaustelineen kosteilla pyykeillä tai ripustamalla märän pyyhkeen roikkumaan. 

6. Sipulia sängyn läheisyyteen
Ennen Noelin syntymää en ollut kuullut tästä kikasta, mutta nyt reilun vuoden aikana sitä muutaman kerran testanneena, olen todennut sen tosi tehokkaaksi. Mä laitan veitsellä rikottuja valkosipulinkynsiä ja sipulilohkoja harson sisään sängyn läheisyyteen. Sipuleista lähtevä haju auttaa pitämään nenän auki eli vähentää tukkoisuutta. Erityisesti pienen vauvan kohdalla täytyy tietysti olla tarkkana, ettei hän pääse käsiksi niihin. 


Mikäli sulla on joku postauksestani puuttuva vinkki, olisi kiva, jos kirjoittaisit sen kommentteihin. Kootaan yhdessä tänne tietopankki nuhantaltutukseen . ;)

Jos tykkäsit postauksesta, rullaa hieman alas ja paina TYKKÄÄ tai JAA! Nappula muuten näin alkuun pyytää vahvistamaan tykkäyksen, mutta kun tietty raja tykkäyksiä ylittyy, ominaisuus kuulemma poistuu. Kiitos jo etukäteen! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti