22. LUUKKU: JOULUN AAKKOSET

22. joulukuuta 2017
Vielä pari päivää aikaa fiilistellä joulua, ihanaa! 

Curiouser&Curiouser blogin Noora oli listannut blogiinsa omat joulun aakkosensa, ja koska postausidea oli mielestäni ihana, päätin matkia! ;) Mä tykkään tehdä erilaisia listauksia ja haasteita, joten mun oli tartuttava tähän aakkostusideaan heti nähdessäni sen. Viime heinäkuussa kokosin muuten Äitiyden aakkoset, jos tämän tyyppiset listaukset sattuvat kiinnostamaan sinua. 

A ntamisen ilo - Lahjoja on ihanampi antaa kuin saada!

B logijoulukalenteri - Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä, huh! Kaikki postaukset löytyvät muuten Joulukalenteri-tagin alta. 

C hristmas - (Baby please come home) -kappale Michael Bublén esittämänä soi yllättävän usein mun päässäni joulunaikaan. 

D isney - Jokaiseen jouluun kuuluu Disney-leffat! Ja kuten tässä postauksessa kirjoitin, aloitin uuden perinteen hankkimalla joka joulu Noelille uuden Disney-aiheisen kuusenkoristeen. 

E nnakkovalmistelut - Osan jouluun kuuluvaa jännitystä luo se, miten pitkään sitä valmistellaan; joulukalenteri, lahjapohdinnat ja -hankinnat, menun suunnittelu... 


F ilmit - Kun jouluaatto alkaa olla lopuillaan, on aika siirtyä sohvalle pötköttelemään uudessa yöpuvussa suklaarasia kainalossa ja laittaa pyörimään joku elokuva. Mun lemppari jouluelokuvat löydät muuten täältä

G lögi - Ainoa ja oikea joulunajan juoma

H iljainen aamu -  Mä tykkään aattoaamuisin laittaa kellon soimaan ja herätä aikaisin katsomaan Joulupukin kuumaalinjaa. Silloin yleensä on ollut aivan hiljaista, kaikki muut ovat nukkuneet. Saan fiilistellä jouluaattoa pienen hetken omassa unenpöpperöisessä rauhassani.  

I lo - ja riemu! Joulu on etenkin lasten juhla, eikä ole montaa asiaa, joka olisi tarttuvampaa kuin lasten ilo ja riemu joulun aikaan.

J oulupukki - Ehdottoman iso osa joulua! Mä kirjoitinkin muutama päivä sitten postauksen siitä, uskotaanko meidän perheessä joulupukkiin. Minkä luulet vastauksen olevan? ;) Joulupukin kuumalinja kuuluu myös meidän jouluaattoon joka vuosi.

K uusi - Tänä vuonna hankittiin ensimmäinen ikioma joulukuusemme. Hitsit, että se on upea, kurkkaa vaikka täältä! Noel on antanut kuusen olla  rauhassa, mikä on yllättänyt meidät molemmat.

L uumurahka - Jouluaaton paras jälkkäri ehdottomasti! Kurkkaa resepti täältä


M uona - eli ruoka. Jouluruoat ovat niiiiiiin herkullisia - ainakin kun niitä saa vain kerran tai kaksi vuodessa. ;)

N oel - Noël tarkoittaa ranskaksi joulua ja on mun rakkaan lapseni nimi. Poikani on syy siihen, miksi hullaannuin tänä jouluna TÄYSIN. Nikke nimesi mut jouluhulluksi...  

O nnellisuus - Jouluaattona mun oloni on AINA onnellinen. 

P erhe - Joulun ydin on mun mielestäni yhdessäolo perheen kesken.

Q Jaiks, en keksi!

R osolli - Mun ehdoton lempparini jouluruoista! 

S uklaa - Tätä ei varmaan tarvitse kenellekään perustella? :D

T ekemättömyys - Jokaisen tulisi muistaa laiskotella, rentoutua ja hidastaa elämäntahtia jouluna.


U lkoilu - Kuten tässä Lapsuuteni joulut -postauksessa kirjoitin, meillä oli usein tapana lähteä aattona ulos etsimään joulupukkia. Harmillisesti juuri sillä aikaa pukki oli käynyt tuomassa lahjat. 

V alot - Talvivalot (a.k.a. jouluvalot) ovat upeita pimeyden keskellä! Musta on ihana kuljeskella ulkona ja ihailla muiden talvivaloja.

W alking in the air - eli Lumiukko-elokuvan tunnari. Mun on jokavuosi PAKKO katsoa kyseinen pätkä TV:stä. Osaan (tai ainakin osasin vielä pari vuotta sitten) soittaa kyseisen kappaleen pianolla. Olin aika fiiliksissä siitä! :D

X Jaiks, en keksi!

Y öpuku - Joulu ei tunnu samalta, jos paketista ei kuoriudu upouutta yöpukua. Osasitkin ehkä odottaa tätä, jos luit mun vinkkini siihen, mistä löytyy joulun ihanimmat yöpuvut. ;)

Z Jaiks, en keksi!

Å Jaiks, en keksi!

Ä iti - Äiti on aina ollut meillä joulun pääjärjestäjänä - kiitos äiti! Tästä lähtien taitaa olla mun tehtäväni järjestää meidän pienelle perheelle ihana jouluaatto.

Ö verit - Suklaaöverit, ruokaöverit, lahjaöverit... Jouluun kuuluu yltäkylläisyys monessa muodossa!

2 kommenttia :

 1. Hih, nää oli ihanat aakkoset ❤️ Ihanan överiä joulua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on aina kiva tehdä, vaikka välillä onkin ihan älyttömän hankala keksiä sopivaa juttua kirjaimen kohdalle :D

   Sitä samaa sinulle! <3

   Poista