15. LUUKKU: NÄIN SELVIÄT JOULUSTA

15. joulukuuta 2017

 1. Älä kasaa itsellesi turhia paineita.  Mieti, mikä OIKEASTI on joulun kannalta tärkeää. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä, vähempikin riittää. Onko mukavampaa viettää joulua verenpaine katossa ja suoni otsassa pullottaen muille kiukutellen vai rennolla ja iloisella mielellä? Luultavasti kukaan toinen ei vaadi joululta yhtä paljon kuin sinä. Yritä siis olla asettamatta itsellesi paineita toissijaisista asioista. 

 2. Pohtikaa jouluperinteitänne uudestaan.  Mitkä perinteistä tuntuvat työläiltä ja pakkopullalta? Mitkä taas ovat rakkaita, tärkeitä ja mieluisia? Noudatatteko jotain perinnettä vain tavasta? Rikkokaa rajoja ja tehkää joulustanne juuri teidän näköinen. Silloin luultavasti turhia stressinaiheitakin jää pois. 

 3. Delegoi.  Ohjaa askareita muille, pyydä apua ja ota apua vastaan. Jaa askareita myös lapsillesi. Sinun ei tarvitse järjestää joulua yksin, koska luultavasti et sitä juhlikaan yksin. Sinulla myös on oikeus ja velvollisuus nauttia ja rentoutua jouluna.    

 4. Ole itsekäs.  Jos haluaisit viettää joulun ja/tai pyhät kotona, mutta koet paineita sukuloimisesta, ole itsekäs! Joulunajan tärkein tehtävä on levätä ja nauttia joulun rauhasta ja tunnelmasta. 

 5. Ota lapsista mallia.  Joulu on lastenjuhla! He osaavat usein löytää joulun ytimen: ilon, jännityksen, taianomaisuuden ja riemun. Rentoudu ja heittäydy mukaan lasten intoon.  

 Mitä muita vinkkejä keksit? Miten itse selviät joulusta? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti