1-vuotiaan ensikosketus lumeen

3. joulukuuta 2017

Eilen täällä Helsingissäkin oli talvi - yhden päivän ajan. Arvattiin Niken kanssa, ettei juuri satanut lumi pysyisi maassa kovin kauaa, joten suunnattiin heti puolenpäivän aikoihin ulos. Meillä oli samalla asioita hoidettavana, joten suunnattiin ensin Postiin hakemaan Niken pakettia. Nikke ei ole kovin kärsivällinen jonottaja, joten jonon ulottuessa ulko-ovelle asti, käännyttiin ympäri ja suunnattiin ruokakauppaan. 


Kun pakolliset hommat oli hoidettu, lähdettiin kävelemään lähiympäristössä. Käpylän Pohjolankatu on aivan älyttömän tunnelmallinen etenkin talvisin lumihunnussa. Se on meille sellainen must see -juttu joka vuosi. Suosittelen joskus tekemään kävelyretken Käpylän, Kumpulan tai Toukolan puutaloalueille. Ne on niin upeita! Oispa ihana joskus itsekin asua sellaisessa talossa. Pelkäänpä vain, että ilman lottovoittoa mulla tuskin on mahdollisuutta sellaista ihanuutta omistaa. 

Kun edellisinä kertoina tänne meille on satanut lunta, ei olla ehditty viemään Noelia pihalle tutustumaan siihen. Naurattaa ihan, että täällä etelässä se on tosiaan ehtimisestä kiinni! :D Miten musta tuntuu, että omassa lapsuudessani kaikki talvet olivat kylmiä ja lunta oli paljon? Toivottavasti vielä tänä vuonnakin, mielellään joulun aikaan, saisimme tänne kunnon hanget, jotta päästäisiin vetämään Noelia pulkassa. Mä luulen, että hän tykkäisi pulkkailusta tosi paljon! Noelissa tuntuu olevan vähän hurjapään vikaa, vaikka toisaalta on aika arka ja varovainen oman liikkumisensa suhteen. 

No, mitäpäs luulette Noelin ajatelleen lumesta yllä olevan kuvan perusteella? Jep, hän oli aivan innoissaan ja onnessaan. Toisaalta, kukapa lapsi ei lumesta pitäisi! Noel lähti hetken tutustumisen jälkeen rohkeasti konttaamaan eteenpäin. Olihan sitä lunta tietysti myös maistettava, joten ei muuta kuin naamari lumihankeen! :D

Mä kirjoitinkin jo, että Noel on aika arka liikkumisensa kanssa. Meidän piti käytännössä pakottaa hänet kävelemään kärryn kanssa, koska tiedettiin, että hänellä on riittävät taidot, mutta uskallus puuttui. Hän on kuitenkin niin perso kehuille, että sai heti älyttömästi lisärohkeutta, kun kehuttiin häntä. 

Noel on muutaman viime päivän harjoitellut ilman tukea seisomista. Tuossa yllä olevassa kuvassa hän seisoo aivan itse! En tuntenut jalallani muuta kuin kurahaalarin hupun! Luulen, että hangessa oli mukavampi seistä kuin kovalla lattialla. Jännityksellä odotamme, että koska Noel ottaa ensimmäiset askeleensa. Siihen on vielä varmasti aikaa, mutta pikkuhiljaa... Tästä tulikin mieleeni, että en ole kirjoittanut aikoihin Noelin kuulumisia! Voisin ensi viikolla kirjoitella postauksen Noelista. 


Eilen tuli taas todettua, että vitsit miten ihanaa olikaan tehdä näinkin pikkujuttu kuin käydä kävelyllä ja napsimassa kuvia. Musta tuntuu, että sain älyttömästi voimaa ja energiaa! Oli kiva tehdä perheen kesken jotakin kodin ulkopuolella. Me helposti jäädään muhimaan kotiin tai käydään vain kaupoilla. Noelkin oli eilen oikein extra-aurinkoisella tuulella, eikä ihmekään, koska meillä oli niin mukavaa yhdessä! Päätin, että yritän ryhdistäytyä ja viedä Noelia ulkoilemaan valoisaan aikaan. Hän ei selvästikään nauti yhtä paljon iltaulkoiluista, kun ulkona on niin synkkää ja pimeää. 

Pidetään peukut pystyssä, että saadaan tänne etelään valkoinen joulu! Mä niin odotan, että päästäisiin pulkkailemaan Noelin kanssa! 


2 kommenttia :

 1. Mä myös kaipaan lunta (uskomatonta, että sanon näin :D)! Oon vaan niin kurkkuani myöten täynnä tätä kuraa! Pakko myöntää, että meillä se rajoittaa jonkin verran (hiekkalaatikko)ulkoiluakin, sillä en vaan jaksa olla koko ajan pukemassa kuravaatteita tai vaihtoehtoisesti pesemässä ulkovaatteita. Meillä tyttö (11/16) on kävellyt reilun kuukauden, joten sisällä paljain jaloin jo melkein juoksee, mutta ulkona kenkien kanssa kävely on vielä hankalaa. Toppatossukoilla kävelemistäkin vierastaa. Suurin osa ulkoilusta on siis juurikin sitä sonnassa ryömimistä ja ei vaan aina jaksa. Lumi sentään tarkoittaisi vähän vähemmän likaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mäkään en ihan heti kyllä uskonut sanovani, että kaipaan lunta! :D Lapset taitaa sekoittaa meidän päät lopullisesti... ;)

   Mä oon liian laiska ulkoilija muutenkin... Just toi pukeminen ärsyttää ja se, että tulee pimeä niin aikaisin. Me päästään yleensä vasta 13-14 aikoihin ulos, eikä Noel viihdy pihalla pimeässä. Siksi tulee käytyä ehkä kerran viikkoon pihalla leikkimässä. Sit varmasti enemmän, kun Noel alkaa kävelemään! :)

   Poista