Maanantai meidän kanssa - säätöä, rytmittömyyttä ja kiukuttelua

2. marraskuuta 2017


  MAANANTAI 30.10.2017  

KLO 7.20  Eilen tuli mentyä liian myöhään nukkumaan, joten mun ei tehnyt millään mieli avata silmiäni vaikka tunsin, että Noel oli jo hereillä mun vieressäni. Siinä vaiheessa, kun poika alkoi kiipeilemään päälleni, oli pakko avata silmät ja toivottaa huomenet. Nähdessäni Noelin ihanat hymyilevät kasvot, väsymys onneksi katosi.

Herätin Niken ja siirryin Noelin kanssa aamupalalle. Tein leivät itselleni ja puuron Noelille. Kellojen siirtäminen sai Noelin rytmit sekaisin, mistä syystä häntä kiukutti aamulla erityisen paljon, kun tyhmä äiti ei antanutkaan leipää.


KLO 8.40  Meillä on rytmi siis TOTAALISEN sekaisin. Normaalisti herättäisiin klo 6.15 puurolle ja mentäisiin takaisin nukkumaan noin klo 7.30. Tänään mentiin aamu-unille vasta näin myöhään...

Ennen nukahtamista juteltiin videopuhelun välityksellä mun parhaalle ystävälle/Noelin kummitädille sekä hänen muutaman kuukauden Noelia vanhemmalle pojalle. En ollutkaan aiemmin kokeillut videopuhelua!

KLO 10.40  Parin tunnin unien jälkeen herättiin ja vaihdettiin päivävaatteet. Normaalisti oltaisiin tässä vaiheessa jo lounaalla, mutta mun oli pakko keräillä hetki itseäni sohvalla ennen ruokailemaan siirtymistä. Siksipä suunnattiinkin olohuoneeseen leikkimään ja lukemaan hetkeksi, koska Noelkaan ei vielä vaikuttanut erityisen nälkäiseltä. Mun teki mieli katsella Muumeja, joten laitoin ne pyörimään televisiosta. Noel muuten tuntuu rakastavan Muumeja! 

KLO 11. 30  Valmista lounasta ei tällä kertaa ollut, joten kyhäsin meille nopeasti nuudeleita ja munakasta sekä sulatin herne-maissi-paprikaa. Pyritään kyllä aina Niken kanssa siihen, että ravitsevaa lounasta olisi jääkaapissa valmiina, mutta kyllä te tiedätte... Aina ei vaan pysty! Munakkaat pelastavat tällaiset päivät. 

Lounaan jälkeen katseltiin lisää Muumeja ja touhuiltiin olohuoneessa.


KLO 13.30  Koska kaikki muukin tapahtui tavallista myöhemmin, myös Noelin ensimmäiset päiväunet myöhästyivät. Normaalisti hän menisi heti lounaan jälkeen nukkumaan. 

Sillä aikaa kun Noel nukkuu, on mun oman hetken aika. Mä en saa meikattua, jos poitsu on hereillä, koska hän haluaa jatkuvasti olla "apuna", joten yleensä meikkaan ensimmäisten päikkäreiden aikana. Laitoin siis Netflixistä Hinterland-sarjan pyörimään ja aloin hommiin.

Noel nukkui reilun kolmen vartin unet, joiden jälkeen hengailtiin olohuoneessa välipalaan asti.


KLO 15.50  Välipalan jälkeen lähdettiin kävelylle. Olin saanut päähänpiston ostaa Noelille tyyny, joten käveltiin meidän lähi-Prismaan tyynyostoksille. Sovin Niken kanssa, että hän tulisi suoraan töistä sinne meitä vastaan.

Puoli viiden jälkeen treffattiin Niken kanssa Prismassa. Ostettiin muutama puuttuva ruokajuttu tyynyn lisäksi ja hurautettiin sitten autolla kotiin. 


KLO 17.30  Kaupasta kotiuduttuamme olikin jo aika syödä päivällistä. Koska valmista ruokaa ei edelleenkään ollut, Noel sai hätävarapurkkiruoan kaapista. Yleensä syödään kaikki samaa sapuskaa. Nikke ja minä syötiin hodareita, koska oli saatava nopeasti ruokaa.

Päivällisen jälkeen Nikke ja Noel lukivat kirjoja olohuoneen lattialla. Noel RAKASTAA lukemista! Jos hän saisi päättää, 90% hereillä olosta luettaisiin kirjoja. Mä nautiskelin omasta hetkestä sohvalla pötkötellen.

KLO 18.30  Nautiskelin edelleen omasta hetkestä sillä aikaa, kun Nikke ja Noel kävivät kylpemässä. Me päätettiin jo raskausaikana, että kylpyhetkistä tulee heidän välinen juttunsa, mikä on kyllä hyvin toteutunut! Molemmat nauttivat yhteisistä hetkistä, ja kylpyhuoneesta kuuluukin usein kikatusta.

Tunnustettakoon tässä, että kylpypäivät on mun lemppareita, koska silloin saan olla puolisen tuntia ihan yksin. Luksusta! :D Tällä kertaa käytin oman hetkeni vaihtamalla Noelin lakanat sekä kauhistelemalla makkarin peilin likaisuutta. Saattaapi olla, että pienet tahmatassut ovat käyneet sörkkimässä peiliä isin avustuksella...

KLO 19.00  Noel oli aivan yliväsynyt, joten tällä kertaa iltapala syötiin olohuoneessa Pipsa Possun voimin. Noel ei todellakaan yleensä katsele televisiota yhtä paljon kuin tänään, mutta hätä keinot keksii! Iltapalaksi oli tarjolla banaanilettuja sekä smoothieta. Letut menivät mukisematta alas, mutta smoothie pisti kiukuttelemaan, koska sitä olisi pitänyt saada puristella lattialle. Päivällisestä oli poikkeuksellisesti kuitenkin niin vähän aikaa, ettei haitannut vaikka iltapala jäikin kevyeksi.

Puoli kahdeksan aikaan oli hampaiden pesun aika. Mä menin sillä aikaa laittamaan makkarin yökuntoon, kun Nikke pesi Noelin hampaat. Iltatissin jälkeen pusuttelin, pitelin sylissä ja kuiskuttelin rakkaudentunnustuksia poikani korvaan ennen kuin nostin hänet omaan sänkyyyn nukahtamaan. 

KLO 20.30  Kun oltiin Niken kanssa siivottu keittiö, tyhjennetty astianpesukone, jynssätty lattia syöttötuolin alta puhtaaksi ja laitettu pyykinpesukone pyörimään, oli vihdoin aika lösähtää luvan kanssa sohvalle nautiskelemaan iltapalaa ja katsomaan Netflixistä Stranger Things -sarjan uutta kautta. Tätä olin odottanut koko illan; sitä tuntia, jolloin nauttii itsekkäästi omasta ajasta ennen kuin on taas omaa lasta ikävä, ja löytää itsensä katselemasta päivän aikana napattuja söpöjä kuvia. ;)

KLO 22.15  Kello oli jo aivan liian paljon, kun päätettiin sammuttaa televisio. Hitsit, miten koukuttava sarja, ei oltais millään maltettu lopettaa katsomista! Meillä on muuten tapana pestä hampaat televisiota katsellen, jotta voidaan hyötykäyttää viimeisetkin minuutit silloin, kun ei maltettaisi millään lopettaa... Telkkariaddiktin tunnustukset... ;)

Niken suunnatessa jo nukkumaan, mä menin kylpyhuoneeseen suihku mielessäni. KUNNES. Kunnes huomasin, että hittolainen, mullahan on pyykit vielä pesukoneessa! ARGH, että ärsytti! Olin jo niin väsynyt, etten millään olisi jaksanut ripustaa niitä, mutta pakko oli tsempata. Ärsyttää tehdä kotitöitä juuri ennen nukkumaan menemistä... Enhän ole ainoa, joka unohtaa?

Pyykkitsempin jälkeen pääsin vihdoin suihkuun, jonka jälkeen pesin ja rasvasin kasvoni. 

// LUMENEN TUOTTEET SAATU // 
KLO 23.27  Aah, päivä alkaa olla paketissa! Silmät ristissä, yöpukuun verhoutuneena kierrän kotimme vielä kerran tsekatakseni, että kaikki on varmasti kunnossa. Makuuhuoneesta kuuluu jo Niken kuorsaus, joten suuntaan itsekin sitä kohti. Niin ihana fiilis kääriytyä omaan peittoon ja sulkea silmät. Päivä on ollut aika raskas tuttujen rytmien puuttumisesta johtuen. Talviaikaan siirtyminen ei selvästikään ollut Noelille helppo pala, vaikka normaalisti hän on kovin sopeutuvainen. Huomenna on uusi päivä, ehkä silloin on jo helpompaa! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti