Sunnuntairetki Haltialaan

17. heinäkuuta 2017

Taas sunnuntai-iltana todettiin Niken kanssa melkein yhteen ääneen, että olipas ihana viikonloppu. Ennen Noelia viikonloput oli ihan älyttömän tylsiä... Me vaan möllötettiin kotona, käytiin ruokakaupassa tai muuten kaupoilla. Vanhemmiksi tulemisen myötä ollaan paljon aktiivisempia viikonloppuisin, koska halutaan, että Noel pääsee ulkoilemaan ja kokemaan asioita. Tavallaan siis Noel ulkoiluttaa meitä - hyvä poika! ;) Koska sunnuntaina oli aivan upea kesäpäivä, haluttiin keksiä jotain kivaa tekemistä. Mä sain sitten päähäni, että lähdetään käymään läheisellä Haltialan kotieläintilalla. Haltialan kotieläintila on Helsingin kaupungin ylläpitämä tila, jossa pääsee ilmaiseksi näkemään erilaisia maatilan eläimiä; lehmiä, hevosia, possuja, vuohia ja kanoja. Lisäksi tilaan kuuluu paljon viljapeltoja sekä herne- ja kukkapellot, joista saa käydä itse poimimassa kotiinvietäviä. Tilalla on myös iso leikkialue sekä kahvila/ravintola, josta tuleva tuoksu sai mut melkein kävelemään pitkän jonon jatkoksi. Joku ihana päivä täytyy kyllä istahtaa Wanhan Pehtoorin tunnelmallisella pihalle nautiskelemaan jotain hyvää!

Me ei etukäteen tiedetty, että minkälainen maasto tilalla on, joten päätettiin suosiolla napata poika kenguruvauvaksi Manducan kyytiin. Se oli ihan fiksu päätös, koska seikkailtiin pieniä polkuja pitkin. Vaunuillakin olisi päässyt, sillä polkujen lisäksi löytyi kunnon kävelytietkin. Nikke kantoi Noelia tällä kertaa, koska minä sählä luultavasti vähintäänkin hiusmursin kaksi varvastani perjantaina... Onneksi poitsu viihtyy kumman tahansa kyydissä! :) Pitäisi muuten harjoitella selässä kantaminen, koska melkein 10kg paketti on aika raskas kantaa etupuolella. Selän puolelta ois varmaan myös paremmat näkyvät meidän pienelle tutkimusmatkailijalle! 


En edes muista koska viimeksi olisin nähnyt maatilaneläimiä! Ei, nyt muistankin! Olin jokunen vuosi sitten eskariopen sijaisena retkipäivänä. En kyllä muista yhtään, että mikä oli retkikohteen nimi, mutta se oli iso tila, jossa oli vaikka ja mitä eläimiä. Veikkaan, että Nikelläkin on useampi vuosi edellisestä kerrasta! Ja Noelhan ei ole vielä ikinä nähnyt kotieläimiä. ;) Nytkin poika tuntui olevan enemmän kiinnostunut ympärillä pyörivistä ihmisistä, mutta ensi kesänä on varmasti jo eri meininki. Pääasia, että Noelkin sai jotain muuta katseltavaa kuin meidän kodin seinät.

Koska en ole ikinä ollut aktiivinen retkeilijä ja oon älyttömän huono keksimään tekemistä, en tiedä juurikaan kivoja piknik-paikkoja meidän läheltä. Mutta nyt tiedän yhden! Haltialan tilalla on aivan upea puutarha joen rannassa, jonne aion satavarmasti mennä piknikille. Isolta nurmelta löytyy lapsia (ja ei-innokkaita auringossa oleilijoita, kuten minä itse) varten suojaisia alueita puiden varjosta. Eväitä syödessä pystyy ihailla kukkaloistoa sekä virtaavaa jokea - ah, hullu kukkanainen tykkää. Läheltä löytyy myös vapaassa käytössä oleva grilli, joten mukaan voi pakata vähän spessummatkin eväät (Muista ostaa myös omat hiilet!)


Meillä oli ihana piipahdus Haltialan tilalla - suosittelen siis lämpimästi käymään siellä. Vähän isommille lapsille sieltä löytyy varmasti ihasteltavaa ja tekemistä! Ensi kerralla mekin otetaan mukaan eväät ja viltti. Tai sitten istahdetaan kahvila-ravintolan pihalle. Vaikeita päätöksiä! ;)

2 kommenttia :