Puolivuotias poikamme

10. toukokuuta 2017

Hupsistakeikkaa, kun on vierähtänyt tovi edellisestä postauksestani. Mitään sen kummempaa syytä hiljaisuudelleni ei ole kuin jokin ihmeellinen kevätväsymys. On täällä meidän huushollissa toki käyty muutama tiukka keskustelu siitä, että kotityöt kuuluvat molempien vanhempien vastuulle, joten - kröhöm - ehkä siinäkin on osasyy väsymykseeni. Onneksi mun Nikkeni on siitä oivallinen miekkonen, että useimmiten tsemppaa "palautteeni" jälkeen. Nytkin siis asiat ovat kotitöiden tiimoilta paremmin. Onko hei muuten mitään turhempaa riidan aihetta kuin kotityöt?! 

Blogihiljaisuuteni aikana mun pieni vauvani on saavuttanut puolenvuoden iän! APUA! Pärsky on jo niin iso! Pojalla on enää alle puolet vauvavuodesta jäljellä. Toisaalta on niin kovin ihanaa, että toinen kasvaa ja kehittyy kokoajan, minkä myötä häneen pääsee tutustumaan ja rakastumaan entistä enemmän. Toisaalta taas kauhistuttaa, että mun pieni vauvapötkyläiseni on jo niiiiin iso. Suorastaan jättiläismäisen iso poika! ;) Pärsky on vekkuli ilopilleri, joka hymyilee ja "pärisee" innoissaan. Ilman itkua saattaa mennä muutama päiväkin, ja silloinkin itkun aiheena on väsymys. Edes viisikuukautisrokotteita saadessaan ei tullut itkua; rota-rokotteen hän maiskutteli hymyillen, ensimmäisen piikin jälkeen hymyili neuvolatädille ja toisen, sen kirvelevän, piikin jälkeen, kuului vain syvä huokaisu. Itku kyllä meinasi toisen piikin kohdalla tulla, mutta oma rauhallinen asenteeni ja iloisella äänellä kehuminen ajoivat itkun pois. Meillä on niin ihanan sopeutuvainen ja tyytyväinen pikkumuru!

Sitterin keinuttaminen/pomputtaminen on tällä hetkellä Pärskyn mielipuuhaa. Voi sitä kiljahtelua, innostuneisuutta ja hymyä, joka hänen kasvoillaan on, kun hän ylpeänä ihan itse pomppii sitterissä. Pärsky leikkii myös erittäin mielellään isinsä kanssa; erilaiset peilintuijotukset, masupöristelyt, kukkuu-leikit ja sylissä pomppimiset ovat isän ja pojan välisiä juttuja, joiden aikana nauru raikaa. Sormiruokailu on myös puolivuotiaamme mielestä tosi hauskaa, ja siihen Pärsky keskittyykin sataprosenttisesti. Maaliskuun lopussa ilmestyi kaksi pientä alahammasta, joiden avulla on kiva mussutella ruokaa. Tällä hetkellä poika saa aamu- ja iltapuuron, lihasose-lounaan sekä välipalan ja päivällisen sormiruokaillen. Tissi tietysti maistuu Pärskylle edelleen, vaikka kovan liikkumistarpeen vuoksi imetyshetkiin on tullut lisähaastetta. Yhtenä iltana otin Pärskyn syliini siihen tavallisimpaan imetysasentoon. Hetken päästä poju oli kiemurrellut itsensä niin, että hänen päänsä oli risti-istunnassa olevien jalkojeni päällä ja muu vartalo selkä patjaa vasten. Minä siinä hänen päänsä yläpuolella yritin tähdätä tissillä suuhun. :D Pärsky on oppinut tekoyskän - sen kuuluisan virkayskän, jolla on hyvä saada äidin ja isin huomio. Sitä kuuluu yllättävän paljon silloin, kun pitäisi nukkua... ;) Pärsky kiljahtelee, pöristelee ja ajoittain kehrää kuin kissa. Ihania ovat ne hetket, kun poika väsyneenä tuijottaa mun silmiini ja kuiskuttelee pienellä äänellä mulle. Pikkumies osaa myös nukahtaa ihan yksinään omaan sänkyynsä. Siihen tosin tuli lisähaastetta viikko sitten, kun luovuttiin unipesästä. Meidän pieni tutkimusmatkailija vaeltaa ympäri sänkyä silmät ummessa. 

Puolivuotispäivänään hän oppi peruuttamaan, mutta sekös vasta ärsyttää, kun lelut menevät vain kauemmas ja kauemmas. Kääntyminen selältä vatsalle ja toistepäin on ollut jo pidempään hallussa, joten ryömiminen on tällä hetkellä se kova juttu, jota Pärsky harjoittelee niin kauan, että turhautuu. Konttausasentokin näyttää ajoittain olevan hakusessa! 

Sellainen on meidän puolivuotias Pärskymme - äidin ja isin oma aurinko! Äitiydessä ja vanhemmuudessa parasta on päivä päivältä tutustua paremmin omaan lapseensa sekä seurata hänen jatkuvaa kehitystään. 
Psst... Yleensä piilotan poikani kasvot, mutta näissä Pärskyn kuulumisia koskevissa postauksissa esittelen hänet ainakin toistaiseksi. Tuntuisi hassulta kirjoittaa pikkutyypistä muuten!

8 kommenttia :

 1. Kovasti on pojassa sinun näköä. Onnea puolivuotiaalle Pärskylle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mun näköä, mutta Niken ilmeitä. Äidin poika ;)

   Pärsky kiittää! <3

   Poista
 2. En kestä, miten suloinen puolivuotias teillä on! <3

  VastaaPoista
 3. ihania kuulumisia teillä! Niin isopieni poika jo ja söpö kuin mikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on kyllä vienyt meidän sydämen täysin! :)

   Poista
 4. Ihana puolivuotias teillä! 😍

  VastaaPoista