Kaksplus.fi

Kymmenviikkoinen Pärsky

23. tammikuuta 2017

Mä oon saanut nauttia äitiydestä jo hiukan reilu kymmenen viikkoa. Tässä ajassa ollaan yhdessä Niken kanssa saatu arki sujumaan ja päästy tutustumaan päivä päivältä enemmän meidän rakkaaseen pikkumieheen. 

No minkälainen tyyppi se oikein on meidän sydämet vienyt? Meidän Pärsky on valloittavan ihana, tyytyväinen ja aktiivinen, ainakin tuhannen ilmeen poika. Hänen jalkansa ja kätensä vispaavat lähes kokoajan!  Parhaiten Pärsky rauhoittuu äidin syliin. Hän on jo vastasyntyneestä lähtien katsellut kiinnostuneena ympäristöään, mikä on nyt entisestään korostunut. Poitsun pää kääntyilee ympäristöä tutkaillen tai äitiä/isiä katseella seuraten. Leikkimatollakin hän viihtyy pitkiä toveja tutkaillen leluja ja leikkien. Me ollaankin nimetty Pärsky Tutkimusmatkailijaksi hänen kiinnostuneen luonteensa vuoksi. Pienellä miehellä on muuten myös uskomattoman paljon asiaa! Iloista höpöttelyä kuuluu melkein koko hereilläoloajan. Mun ja Pärskyn vuorovaikutteiset juttuhetket kestävät helposti tunninkin. :)Kiukku pienellä miehellä tulee ainoastaan nälkäisenä tai väsyneenä. Mä sanonkin kaikille, että Pärsky ei ikinä pääse nukahtamaan salaa, sillä uneen mennään aina kiukkuhuutojen saattelemana. Ehkä muutaman kerran hän on nukahtanut sitteriin mun siivotessani keittiötä tai sylissä ollessaan. Tahtoa tältä pikkujätkältä muuten löytyy! Hän ilmoittaa esimerkiksi hyvinkin kärkkäästi, kun on aika vaihtaa asentoa (eli maisemaa). 

Pärsky on kannatellut päätään ensimmäisestä illastaan lähtien. Nyt hän ei tarvitse enää apua sen kannattelussa, vaan jaksaa kannatella sitä hienosti itse. Hiukan ennen joulua (eli hiukan reilun kuukauden ikäisenä) pikkutyyppi oppi kääntymään vatsalta selälleen. Vatsalla ollessaan hän nostaa jo rintakehää ilmaan ja potkii jaloilla kauheata vauhtia. Taitaa olla kiire päästä liikkeelle tällä pikkuherralla. ;)Uutena taitona Pärsky oppi tänään tarttumaan sitterin lelukaaren leluihin! Muutaman päivän harjoittelu tuotti tulosta, kun tänään se pikkukämmen vihdoin avautui ja ohjautui just sinne minne katse halusi. Viime aikoina on myös ollut pop suoristaa jalat tikkusuoriksi aina tilaisuuden tullen. Pärsky tykkääkin seisoskella äidin ja isin tukemana.  

Kaksikuukautisneuvola oli pari viikkoa sitten. Siellä poitsun painoksi mitattiin 5730g (3490g) ja pituudeksi 57.1cm (50cm). Pärsky ei päässyt esittelemään jäntevyyttään tai pään nostamistaan, koska oli niin kertakaikkisen väsynyt, että vain rötkötti tutkimuspöydällä vatsalla ollessaan. :D Neuvola sattui nimittäin olemaan juuri päiväuniaikaan. Neuvolatäti kuitenkin uskoi mun sanaani. ;)Neuvolassa Pärsky sai rotavirusrokotteen ensimmäisen osan, joka tosiaan aiheutti vatsakipuilua parin päivän kuluttua sekä viikon päästä rokotteesta. Nyt pikkumiehen masu tuntuu onneksi rauhoittuneen! Muutama yö meni tosi levottomasti, kun Pärsky liikuskeli lähes kokoajan ja heräili usein vatsassa kiertäneen ilman takia. 

Pärsky syö edelleen kellontarkasti kolmen tunnin välein. Yhä useammin on kuitenkin neljän tunnin ruokatauko. Tissi maistuu siis hyvin! Vaikka Pärsky heräilee yölläkin muutaman tunnin välein, ei se enää tunnu rankalta, koska olen itse tottunut siihen ja hän ei juuri heräile syöttöjen välissä. Kieltämättä odotan sitä ensimmäistä aamua, kun saan herätä huomaamaan nukkuneeni enemmän kuin kolme-neljä tuntia putkeen. 


Pärskyn vatsantoiminta on muuten aiheuttanut hilpeyttä meissä ja meidän lähipiirissä. Sen lisäksi, että jokaisessa vaipassa on pieni kakka, vääntää pikkumies joka toinen päivä ne kuuluisat niskapa***at. Me molemmat tunnistetaan jo se tietty valtavalla paineella tuleva prööttäys, joka kuuluu toiselle puolelle asuntoa, ja  jonka kuullessamme juostaan samantien vauva sylissä hoitopöydälle huutaen: "Keltainen koodi, keltainen koodi!". :D Usein nopea reagointikaan ei auta, sillä vahinko on jo tapahtunut: Pärsky on kauttaaltaan siinä itsessään...

Vaikka mä uhosin, että en blogiin laita Pärskystä tunnistettavia kuvia, tuntui hassulta kirjoittaa häntä näin vahvasti koskeva postaus ilman, että näette, kenestä mä puhun. Päätettiin Niken kanssa, että silloin tällöin tällaisten postausten yhteydessä julkaistaan pikkumurustamme tunnistettavia kuvia. Vakiovierailijaa hänestä ei kuitenkaan tule. 

Tällainen on siis meidän sydämemme varastanut pikku-Pärsky! Maailman täydellisin pikkumies tietysti. ;) 

10 kommenttia :

 1. Keltainen koodi sai mut kikattamaan.
  Ihana Pärsky <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Se keventää aina kivasti tilanteen tuomaa paniikkia! :D

   Hän on ihana kyllä! <3

   Poista
 2. Voi mikä söpöläinen♡
  Nuo keltaisen koodin vahingot ei muuten oo kovin kivoja. Meidän neiti harrasti niitä varmaan pari kk ja tyyliin joka toinen päivä. Eikä auttanu meilläkään,vaikka samantien oli vaihtamassa vaippaa,vahinko oli jo tapahtunut!
  Ihania päiviä pienen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Onneks vähän helpotti, kun siirryttin vaipoissa kolmoskokoon. Saatiin muutama sekunti lisäaikaa reagoida :D No ei... Ei ne ihan joka päivä nyt mene vaipasta yli. Saa muuten nähdä, et onko tääkin vaan vaihe. Jouduttiin ostamaan lisää 56-bodeja, kun pyykkiä tuli niin ahkerasti. :D Nyt menee jo 62-koko, mut niitä on onneks enemmän.

   Kiitos! Ihanaa viikkoa sulle! <3

   Poista
 3. Suosittelen ostamaan sappisaippuaa, sillä saa nuo keltaisen koodin värjäämät vaatteet siisteiksi myös kiinteiden aloittamisen jälkeen. Ja teillä onkin tosi taitava ja jäntevä Pärsky! Ihana poika! -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Kirmi! Mulla on jo ruiskutettava sappisaippua käytössä ja on kyllä toiminut onneksi hyvin kakkatahroihin. :)

   Pärsky kiittää kauniista sanoistasi! <3

   Poista
 4. Voi pientä rakasta. Kova kiire kasvaa ja lähteä liikkeelle :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! :O Kauhistuttaa jo, miten nopeasti hän kasvaa...

   Poista
 5. Voi ei, purskahdin nauruun kun luin keltaisesta koodita! Niskakakat on kyllä semmonen asia, mitä en jäänyt kaipaamaan pikkuvauva-ajalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiva, jos viihdytin sua! :D Mä en myöskään tule kaipaamaan niskakakkoja yhtään. Aikamoista ninjailua saada kakkainen body pois ilman, että hiukset kakkaantuvat... :O

   Poista