Kaksplus.fi

Uusi arki

1. joulukuuta 2016

Nyt se on sitten alkanut: ihan uusi arki ja elämänvaihe. Tähän on valmistauduttu koko raskausajan. Uskomatonta, että nyt vihdoin meillä on meidän pieni Pärsky halittavana ja pusuteltavana. Monta kertaa päivässä tulee hetki, jolloin vain ihailen mun pienokaistani ja mietin, oliko hän tosissaan mun masussani. Ajatus siitä tuntuu aika uskomattomalta. Maailma ja naisen vartalo on kyllä ihmeellinen. Eilen keskiviikkona Pärsky muuten täytti kolme viikkoa. Aika rientää kamalaa vauhtia! Melkein jo itkin, kun jouduttiin siirtymään ykköskoon vaipoista kakkoskokoon...

Nikke palasi viikko sitten töihin, joten jäin silloin ensimmäistä kertaa vauvan kanssa kaksin. Viime viikko olikin Niken menojen takia aikamoinen yksinhuoltajaäidin viikko... Ei siis se helpoin aloitus vauvan kanssa yksin jäämisen harjoittelemiseen... :D Vielä sitä edellisellä viikolla tuntui epävarmalta, että pärjäänkö vauvan kanssa kahdestaan. Kävely ja selän suoristaminen tuntuivat tosi hankalilta vielä silloin. Vasta viikko synnytyksen jälkeen uskaltauduin vaihtamaan ensimmäiset vaipat ja kulkemaan vauva sylissä. Päivä päivältä mun vointini parani. Tänään mun oloni on aika normaali. Huomasin tosin, että sektiohaava on alkanut vuotamaan kevyesti yhdestä kohtaa. Nyt on leikkauksesta jo kolme viikkoa, joten kevyt vuoto hiukan kummastuttaa... 
Pärsky on melko rauhallinen ja tyytyväinen pikkumies. Itku tulee oikeastaan vain vaippaa vaihdettaessa ja joskus harvoin, kun nälkä pääsee liian kovaksi tai vatsassa on ilmaa. Oon nimennyt hänet Suursyömäriksi, koska pieneen poikaan mahtuu uskomattoman paljon maitoa. Imetys lähti ensimmäisenä yönä hyvin käyntiin. Muutaman päivän syötettiin lisämaitoa ja korviketta, kunnes maito nousi ensimmäisenä yönä kotona. Sen jälkeen ollaan pärjätty pelkällä tissillä. Pärsky saavutti syntymäpainon tasan viikon vanhana, vaikka paino sairaalassa oli -9.7%. Viime perjantaina pojan paino oli jo 4070g eli hienoon tahtiin nousee paino täysimetyksellä! Joko poika siis syö kuin pieni possu tai mulla on melko tujua maitoa. 
Pärsky oli jo masussa melkoinen yökukkuja, joten etukäteen jo pelkäsin, että kuinkahan meidän yömme lähtevät sujumaan. Äiti olisi valmis nukkumaan jo klo 22 aikaan, mutta Pärsky vasta klo 1 aikaan aikasintaan. Pikkumies on melko seurallinen kaveri ja saattaa olla parikin tuntia hereillä kerralla. Yöaikaan vois mieluummin nukkua kuin seurustella... Pärsky heräilee syömään 2-3 tunnin välein. Syöttö ja mahdollinen vaipanvaihto vievät noin tunnin, jonka aikana mä joko pilkin istuma-asennossa Pärsky tissillä tai pelaan puhelimella sudokua. :D Yleensä Pärsky onneksi nukahtaa heti, kun vatsa on täynnä, mutta muutaman kerran olen joutunut ihan nukuttamaan hänet taas uneen.

Jo ensimmäisenä iltana Pärsky kannatteli päätään. Nyt kolmeviikkoisena hän jaksaa kannatella päätään jo tosi pitkiä aikoja. Hän on myös ensimmäisestä illasta lähtien ihmetellyt ympäristöään. Nyt ihmettely ja katseleminen on jo tosi aktiivista. Pärsky tykkää erityisesti kurkkia värikkäitä Disney-elokuvajulisteita olohuoneen seinällä. Nikke jo kerran nosti taulun lattialle Pärskyn viereen, jotta hänen ois helpompi tutkailla taulua. Pikkumies olikin pitkän aikaa tyytyväisenä sitterissä taulua katsellen. 
Olen yrittänyt monena päivänä tulla päivittämään blogia, mutta tietysti juuri avattuani läppärin, Pärsky alkaa vikisemään. On tullut hyvin selväksi, että elämäämme pyörittää nykyään meidän pikkuherra. ;) Siinä on kieltämättä ollut totuttelua. Siis, ettei asioita saa tehdä juuri silloin kun itse mielii. Meidän, mutta erityisesti mun imettämisen takia, on pitänyt opetella siihen, että kaikki pakolliset ruumiintoiminnot täytyy ajoittaa siihen hetkeen, kun lapsi nukahtaa. 

Vaikka nyt olisi hetken aikaa hiukan hiljaisempaa blogin puolella, älkää luovuttako mun suhteen. Täällä ruudun toisella puolen on hiukan väsynyt tuore äiti, joka yrittää opetella uutta elämänrytmiä pienen yökukkujan kanssa. 16 kommenttia :

 1. Voi sua ihanaa äitiä. Jotenkin muistuu omien lastenkin tissittely mieleen, vaikka siitä onkin jo toooosi pitkä aika.
  Mukavaa yhdessäoloa Pärskyn kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tää äitiys ihanaa, mutta ajoittain aika rankkaa myös. :P

   Poista
 2. Ihastuttavia kuvia :).
  Varmasti on totuttelemista uuteen arkeen, mutta myös niin palkitsevaa :). Minä olin innoissani, kun näin sinulta tulleen uuden postauksen ja se on ihan ymmärrettävää, että vauva-arjessa ei aikaa enää ihan niin olekaan omille jutuilleen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla, että ilahduit! :) <3 Kiitos ymmärryksestä!

   Poista
 3. Ihana kuulla vauva-arjesta! :) Tsemppiä!♡

  VastaaPoista
 4. Onnea, iloa ja voimia sinulle. Minäkin muistan (kaukaa menneisyydestä), miten suurelta muutokselta tuntuikaan se, että omaa aikaa ei enää olekaan yhtään. Vauva hallitsi ajatuksia ja aikaa 24/7. Vaikka vauva oli rakas, muutos ei tuntunut helpolta. Sinulla on vielä lisänä oma toipuminen leikkauksesta. Pari viikkoa vielä, niin tuntuu jo paremmalta. Hienoa, että syöttäminen sujuu hyvin. Olette ajatuksissamme. P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä ja myötäelämisestä! :) <3 Näinhän se just on, että vaikka vauva on superrakas, vaatii tosiaan toiselle omistautuminen sopeutumista. Mutta kyllä se tästä! Ei ihmekään, jos näin ison elämänmuutoksen myötä ei pientä "kipuilua" tulisi. ;)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Kirjoittelet sen mitä jaksat, me kyllä ymmärretään, että elämä ei voi nyt blogin ympärillä pyöriä. <3

  VastaaPoista
 6. Oi, oi! Ihanaa tosiaan kuulla teidän arjesta ja niin suloinen on teidän pieni kyllä! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä ihana! Vienyt meidän sydämet kyllä ihan täysin... <3

   Poista
 7. Ne hetket menee niin nopeasti, että nyt saa oikein luvan kanssa nauttia pelkästään vauvakuplasta! Blogit sun muut ehtii taas sitten myöhemmin. Ihanaa arkea teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon tosiaan jo huomannut, miten nopeasti aika kulkee. Täytyy tosiaan malttaa nauttia näistä hetkistä, vaikka hinku bloginkin puolelle on kova. ;)

   Poista