Tervetuloa meidän makuuhuoneeseen!

17. lokakuuta 2016

Päätin tänä harmaana maanantaipäivänä kuvata teille makuuhuoneemme. Esittelinkin viime kuussa jo olohuoneemme (KLIK!). Silloin kuvaussää oli ihanan aurinkoinen, mikä toi kivan fiiliksen valokuviin. Makuuhuonetta kuvatessani ulkona vallitseva sää oli harmillisesti kovin harmaa, joten kuvista ei tullut ihan niin kivoja kuin toivoin. Toisaalta, makuuhuoneeseen sopii tällainen hämärä tunnelma.

Edellisessä asunnossamme alakerran yksiössä ei ollut erillistä makuuhuonetta ollenkaan. Oman, ovella suljettavan makuuhuoneen saaminen oli mulle tosi iso juttu! Olin erityisesti haaveillut siitä, että saisin yöpöydät molemmin puolin sänkyä. En osaa arvioida huoneen neliömäärää, mutta sen verran iso tämä on, ettei tunnu ahtaalta, vaikka täällä on parisänky, kaksi yöpöytää, iso vaatekaappi, Muuramen lipasto, nojatuoli ja pinnasänky. 

Tässä vielä taustaa: 
- Muutimme kesäkuussa 35 neliön yksiöstä 65 neliön kaksioon toiseen kerrokseen samassa rapussa. 
- Makuuhuoneen lisäksi asuntoomme kuuluu iso olohuone, tilava wc, tilava keittiö sekä parveke.
- Koska meillä ei aiemmin ollut makuuhuonetta, piti meidän hankkia sinne kaikki kattolampusta lähtien. Alakerrasta kannettiin vain toinen yöpöydistä sekä sänky.
- Makuuhuone on tosi tilava, eikä ahdasta tullut, vaikka pari viikkoa sitten koottiin pinnasänkykin.

Olkaapas hyvät, tässä siis kuvapläjäys meidän makuuhuoneestamme! Täällä me ollaan nukuttu ja viihdytty tosi hyvin - toivottavasti Pärskykin tulee viihtymään ja erityisesti nukkumaan oikein makoisasti. ;)


Pinnasänky on tosiaan ainakin tällä hetkellä meidän sänkyä vastapäätä. Sen vieressä on nojatuoli, joka ollaan nimetty imetystuoliksi. Muuramen lipaston päällä on pieni pöytälamppu, joka valaisee hyvin kevyesti, jotta Niken yöunet eivät häiriinnyt öisinä imetyshetkinä. Pinnasänky ja nojatuoli on muuten käytettyinä ostetut, Muuramen lipasto taas mun vanhempieni joskus varmaan 90-luvulla ostama. Sen laatikot on omistettu täysin Pärskyn vaatteille ja hoitotarvikkeille. Meillähän on kaapit niin täynnä, että oli ihan ehdottomasti saatava joku lipasto vauvaa varten. Oon kyllä yrittänyt omaa kaappiani siivota ja hankkiutua turhasta eroon, mutta jostain kumman syystä, en saa edes yhtä vapaata hyllyä sinne. :D

Pinnasängystä tuli niiiin ihana! Mun äitini ompeli pinnasuojuksen, tilkkutäkin sekä unipesän käännettävällä patjalla. Silloin kun tein plussatestin, ilmoitin varmaan heti ensimmäiseksi Nikelle, että haluan vauvalle Finlayson keltaiset Elefantti-lakanat. Äiti on ihanasti ottanut sen huomioon ompelemissaan tekstiileissä. Tilkkutäkin alta löytyy vielä tietty Elefantti-pussilakanat sekä äidin ompelema kuminauhallinen aluslakana samalla kuviolla. Sängystä löytyy lisäksi Done by Deerin superihana mobile, Susi Hukkanen sekä mun ja Niken Dublinista Pärskylle ostama Dumbo. Mä rakastuin tuohon Dumboon Tukholman Disney-kaupassa noin kuukautta ennen kuin plussasin, mutten ostanut, koska ei olisi ollut käyttöä sille. Dublinista oli siis ehdottomasti saatava Dumbo Pärskylle!

Pinnasängyn yläpuolella oleva taulukokonaisuus on mun lempparini. Arvatkaa vaan harmittaako, että tiputin sen kulmalleen maahan vähän aikaa sitten... Yksi kehys meni siinä rytäkässä rikki. :( Melkein itku pääsi, kun olin niin vihainen sähläämisestäni. Silloin oli muutenkin sellainen päivä, että tiputtelin kaiken käsistäni ja kävelin ovenkarmeja päin. Tuon rikkinäisen kulman kai saisi pois, mutten ole vielä perehtynyt asiaan tarkemmin. 

Yöpöytämme ovat Ikeasta, toinen ostettu uutena ja toinen käytettynä. Yöpöytien mustat lamput on ostettu käytettyinä Facebook-kirppikseltä. Tauluhyllyn kokonaisuuteen en ole tyytyväinen, mutta en toisaalta ole toistaiseksi keksinyt, miten siitä saisin mieluisemman. :D Olkoon siis tuollainen siihen asti, että inspiraatio iskee taas.

Viikonloppuna muuten Nikke sai hoidettua pitkään To Do -listalla olleen projektin: ikkunalautojen maalaamisen! Joku aikaisempi asukas on lisännyt ikkunalaudat, mutta ne olivat männynsävyiset. Ne siis riitelivät ikkunakarmien kanssa melko näyttävästi... Vihdoin viikonloppuna Nikke tarttui telaan ja maalasi ne valkoisiksi. Kylläpä muuten tuli paremman näköiset ja raikkaammat ikkunalaudat! Tästä olohuoneen sisustusta esittelevästä postauksesta näkee alkutilanteen hyvin (KLIK!).

Siinäpä oli meidän makuuhuoneemme. Esittelemättä olisi vielä ainakin keittiö sekä kylpyhuone ainakin hoitopöydän osalta. Mutta miltäs näytti makuuhuoneemme, viihtyisitkö? Me ainakin viihdytään ja se on kai se pääasia. :) Palaillaan taas!

2 kommenttia :