Isyyspakkaus

24. lokakuuta 2016

Isyyspakkaus on nykyään aika suosittu ilmiö. Sen ideana siis on, että odottava äiti kokoaa puolisolleen äitiyspakkauksen tyylisen kokoelman tavaroita tulevalle isälle ja vauvalle. Toteutustapoja on siis yhtä monta kuin on tulevaa vanhempaakin. 

Mä päätin jo alkukesästä, että haluan kiittää Nikkeä saamastani tuesta ja rakkaudesta kokoamalla hänen näköisensä isyyspakkauksen lahjaksi. Kesästä lähtien olenkin metsästänyt pakkauksen osasia kierrätysryhmistä ja kaupoista. Pidin kokoajan mielessäni Niken sekä hänen mielenkiinnonkohteensa, jotta pakkauksesta tulisi juuri hänen näköisensä. :) Halusin siis löytää tavaroita, jotka nähdessään Nikke heti hoksaa, miksi olen esimerkiksi hankkinut juuri tuollaisen ruokalapun. 

Mun oli tarkoitus antaa isyyspakkaus isänpäivälahjaksi, mutta en malttanutkaan odottaa. Kun sain viimeisenkin osasen hankittua, istahdin kotona alas ja kirjoitin itkien tunnemyllerryksessä saatekirjeen. Kirjeen sisältö on tietysti henkilökohtaista, mutta voitte ehkä arvata mitä tällainen herkkis, rakkautta täynnä oleva hormonimonsteri on siihen kirjoittanut. Aika siirappista oli. Muun sisällön selityksien kera näette, kun rullailette hieman alaspäin. ;)

Tältä näytti Nikelle kokoamani isyyspakkaus kokonaisuudessaan. Ostin Prismasta tuollaisen Star Wars -fanille sopivan muovilaatikon. Tuo oli ihan täydellinen mun tarkoitukseeni, koska en halunnut koota tavaroita tavalliseen pahvilaatikkoon, vaan halusin jonkun pysyvämmän ratkaisun, jolle olisi käyttöä myöhemminkin. Nikke ilmoittikin heti, että siitä tulee Pärskyn lelulaatikko. 


Me sovittiin Niken kanssa, että Pärskyn kylpyhetkistä tulee heidän yhteinen juttunsa. Äidillä ja lapsella on niin paljon yhteisiä hetkiä, joten halusin, että Nikke saa oman juttunsa Pärskyn kanssa. Olikin siis luonnollista, että kokoamastani isyyspakkauksesta löytyi leluja yhteisiin kylpyhetkiin. Merirosvo-kylpylelusetti löytyi Huuto-netistä. Nikellä on joku kummallinen fiksaatio merirosvoihin (Hän esimerkiksi paljasti tässä vastauspostauksessaan KLIK!, että rakentaa bändikavereidensa kanssa treenikselleen merirosvobaaria.), joten hypin melkein ilosta, kun löysin tämän setin. Sophie the Giraffe -kirja on varmasti myös kylpyyn sopiva, kuten myös maailman suloisin merihevoslelu. Molemmat ostin läheiseltä lastentarvikekirppikseltä. Viilennettävän purulelun ostin ihan muuten vaan, koska sellaiselle mitä luultavammin tulee tarvetta jossain vaiheessa. 


Koska Nikke soittaa rock-bändissä sopii asennetta täynnä oleva ruokalappu meidän Pärskylle. Pikkuinen tuskin tulee välttymään rock-vaikutteilta, kun isä ja yksi kummisedistä ovat ainakin omien sanojensa mukaan kovia rock'n'roll miehiä. :D Ruokalappu, punaiset nahkatossut, viiksitossut sekä tuttipaketti on ostettu Facebook-kirppikseltä. Kaksi mustavalkoista kuolalappua tilasin Ebaysta. 
Koska Nikke aloitti kesällä keräilemään LP-levyjä, oli Pärskynkin saatava tietysti omia. Löysin nämä Lastenlauluretki-kokoelmat Vantaan SPR:n Kontti-kirppikseltä. Näissä on meidän lapsuudesta tuttuja lastenlauluja esimerkiksi Kirkan ja Vesa-Matti Loirin esittäminä. Odotetaan jo molemmat innolla, että päästään soittamaan näitä Pärskylle. 

Jokaiseen isyyspakkaukseen kuuluu huumorilla varustettu vanhemmuuteen valmistava kirja. Tämän Vauvan omistajan opas -kirjasen ostin Facebook-kirppiksen kautta. Nikke tuskin tulee sitä kovin tarkasti lukemaan, joten en halunnut täydellä hinnalla ostaa. :D Hauska tuota on kuitenkin selailla!

Mulla oli ajatuksena ostaa isyyspakkaukseen selfie-keppi, koska tiedän, että Nikke haluaa ottaa vauvan kanssa hölmöjä yhteiskuvia. :D Nikellä on kuitenkin puhelimenvaihto edessä, joten en uskaltanut ostaa keppiä, koska sen malli ilmeisesti riippuu siitä, minkä puhelimen kanssa sitä käyttää. Siksipä sain päähänpiston, että ostan tilalle jonkun kamalan, superkliseisen Isä-mukin. Aattelin, että olisi tosi helppo löytää sellainen, mutta ei kuulkaas ollutkaan! Huumorimukivalikoima on nykyään tosi pieni. Netistä oli tosi moni myyty loppuun, marketeissa ja Tokmannilla ei juurikaan ollut valikoimaa. Tuo oli oikeastaan ainoa tarpeeksi ruma, jonka löysin. Just sellainen kuin sieluni silmin näin! :D 

Flanellihousut ostin yhteisiä pötköttelyhetkiä varten. Meidän arki on alkuun luultavasti aikalailla kotona oleilua, päiväunia ja vauvan ihmettelyä, joten pitihän mun ostaa Nikelle niitä hetkiä varten mukavan pehmeät pöksyt. 


Halusin ostaa joitakin Niken makuun olevia vaatekappaleita Pärskylle. R2D2-asu oli mahtava löytö Facebook-kirppikseltä. Sitä tuskin tulee yksiä kuvia enempää käytettyä, mutta pakkohan tuollainen oli saada tällaisten Star Wars -fanien talouteen. ;) "The Force is strong with this one" -body on myös Star Wars -aiheinen ja käytettynä ostettu. Sekin sopii kuin nenä päähän Niken isyyspakkaukseen! ;) 

Panda-asu ja valkoinen "It's Mr. Steal Your Girl" -body ovat Ebaysta tilatut. Laatu ei noissa mikään valtavan hyvä ole, sillä käyttöönottopesun jälkeen esimerkiksi pöksyt ovat hintsusti haalistuneet. Eivätpä nuo toisaalta paljon maksaneetkaan, joten ei mulla suuria odotuksia alunperin ollutkaan. Hienoja ne kuitenkin ovat! :)Vaikka en energiajuomia kannatakaan tai itse käytä, ostin sellaisen Nikelle, koska hän niitä silloin tällöin nautiskelee. Se on varalta sellaiselle aamulle, kun vauva on pitänyt Nikkeä hereillä. ;) Ostamani herkut on Niken lemppareita. Sanoin hänelle, että hän voi nautiskella ne itse tai sitten tyrkätä mulle, kun oon hankala! :D Turtles-pehmolelu oli ostettava Pärskyn ja isin yhteisiin leikkihetkiin. Sekin oli niin Niken tyylinen! ;)

Sellainen setti! Nikke ei osannut ollenkaan odottaa tällaista lahjaa. Olin onnistunut toimimaan täysin salassa ja ennen kaikkea pitämään salaisuuden! Hyvä minä! :D Mä oon lahjojen antamisen suhteen  nimittäin ihan älyttömän malttamaton yleensä... Mä olen täällä blogissa monta kertaa maininnutkin, että Nikke on meidän parisuhteessa se, joka yllättää. Olin onnellinen, että kerrankin mä sain yllätettyä hänet. 

Isyyspakkaus oli kaikinpuolin Nikelle mieluinen ja sai hänet hymyilemään ja naurahtamaan useamman kerran. Mission accomplished siis! Mä tietysti pillitin vieressä, kun Nikke tutustui paketin sisältöön... Tuo mies on mulle vaan niin valtavan rakas! ♡

12 kommenttia :

 1. Aivan ihanan oot kasannut! Mä en oo saanu tämmöstä aikaiseksi kummankaan tytön odotusaikana.... :D ja ihan mahtavaa että oot hyödyntäny kirppiksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aattelin, että koska haluan isyyspakkaukseen tuollaisia "hömppäjuttuja", joille ei kerry montaakaan käyttökertaa luultavasti, turha ostaa niitä uutena. Oli myös tietysti kukkarolle kevyempi vaihtoehto! Ollaan muutenkin paljon ostettu kirppikseltä Pärskylle. Itsekin ostan nykyään harvemmin vaatteita uutena. Kirppikset ja kierrätys rules! :P

   Poista
 2. Oi vitsi onpa ihana paketti! :D ♥ ♥ ♥ Huomaa että siihen on käytetty paljon ajatusta ^^

  ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajatuksella tosiaan halusinkin paketin koota, jotta siitä tulis mahdollisimman nikkemäinen. :)

   Poista
 3. Oiij, tosi kivoja juttuja oot löytänyt! Mullakin on tekeillä isyyspakkaus isänpäiväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä ihana rakentaa tuota Nikelle. Parasta oli tietty hänen ilonsa sitä tutkiessaan. :) Kai esittelet oman versiosi blogissa? ;)

   Poista
 4. Aivan ihana isyyspakkaus! ♥ Nikke varmasti osaa arvostaa sitä täydellä sydämellä!

  VastaaPoista
 5. Nuo ebaysta tilatut vaatteet ei välttämättä ole paras idea pukea lapselle tai aikuisellekaan. Niistä kun ei tiedä mitä väriaineita niiden värjäämisen on käytetty. Voivat pahimmassa tapauksessa sisältää mm. syövälle altistavia kemikaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kaikissa tekstiileissähän on ikäviä kemikaaleja, mutta eiköhän suurin osa irtoa pesun mukana. :)

   Poista
  2. Kyllä, mutta Suomessa kuitenkin tehdään tutkimuksia myös myyntiin menevien vaatteiden suhteen. Jos ostat vaatteen ulkomailta (varsinkin Aasian maat) ei sitä ole kukaan tutkinut... Mitä halvempi vaate sitä todennäköisemmin siinä on käytetty halpoja, vaarallisia kemikaaleja.

   Poista
  3. Voihan tosiaan noin olla, mutta mä uskon, että jos koko vaatearsenaalissa on muutama Ebaysta tilattu juttu, ei se kovin vakava asia ole. :)

   Poista