Kaksplus.fi

Syksyn ensimmäinen asu

8. syyskuuta 2016

Kukkuu! Täällä ollaan taas höpöttelemässä kuulumisia. Pitäisi kirjoitella kuulumisiani useammin, koska tuntuu, että tälläkin kertaa mulla on kauheasti asiaa... :D 

Aloitetaanpas ensin tiistain neuvolakäynnistä. Nyt on tosiaan 31. raskausviikko, päivissä 30+3. Koska 30 viikkoa tuli täyteen, oli tällä kertaa neuvolakäynnillä isyydentunnustaminen ja yhteishuoltajuussopimuksen allekirjoittaminen. Oltiin etukäteen täytetty allekirjoitusta lukuunottamatta netissä lomakkeet, jotka vietiin tulostettuina mukanamme. Neuvolatäti luki meille kumpaankin sopimukseen liittyvät lakipykälät, minkä jälkeen allekirjoitettiin sopimukset. Nikke tietysti nikkemäiseen tapaan vitsaili karkaamisesta. :D Tosi näppärää, että tällaisen pystyy hoitamaan neuvolassa, eikä tarvitse erikseen vauvelin synnyttyä lähteä käymään virastossa. 

Isyydentunnustamisen lisäksi oli perinteiseen tapaan vauvan sydänäänten kuunteleminen ja vatsan painelu sf-mitan ja vauvan asennon selvittämiseksi. Sydänääniä ei tälläkään kertaa meinattu saada kuuluviin etuistukan vuoksi. Myös vauvan asento jäi neuvolatädille ja kätilöharjoittelijalle epäselväksi ilmeisestikin Pärskyn kippura-asennon vuoksi. Ymmärrän, että kumpikin pää vauvasta voi tuntua samalle, jos tyyppi hengailee varpaat otsalla. Selvää kuitenkin ilmeisesti oli, ettei pikkuinen ole vielä kuunnellut äitinsä kehotuksia päälleen kääntymisestä. ;) Noin kuukausi sitten sf-mitta (häpyluulta kohdun yläreunaan) oli 23,5cm, nyt se oli 28cm. Pärsky näyttää siis kasvavan johdonmukaisesti, koska tämäkin mitta oli aivan keskikäyrän tuntumassa. Hyvä Pärsky!


Keskiviikkona Nikellä oli vapaapäivä. Mä oon koko meidän seurustelun ajan puhunut, että haluaisin Kaivariin jäätelölle. Pienempänä käytiin vähintään kerran kesässä perheeni kanssa Kaivarin rannassa nautiskelemassa Helsingin jäätelötehtaan herkullista jäätelöä. Nyt ei ole vuosiin tullut käytyä siellä jäätelöllä, mutta onneksi Nikke muisti toiveeni ja sain ruksattua yhden jutun pois kesän bucketlistiltä (vaikka nyt onkin jo syksy...). 

Mä en muistanut ollenkaan varoittaa Nikkeä siitä, miten isoja jätskipalloja kiskalta saa! Otettiin molemmat kaksi palloa; minä otin suklaan ja päärynän, Nikke minttusuklaan ja sitruunan. Kaikki oli ihan superherkullisia! Jäätelön syöminen oli aikamoinen taitolaji, vaikka otettiinkin pallerot kippoihin. Nikellä oli sormet AIVAN jäätelössä ja maa jalkojen juuressa täynnä keltaisia ja vihreitä täpliä. :D Amatööri... Mulla oli vain vähän suklaajätskiä sormissa. Saas nähdä, uskaltaako Nikke vielä toiste lähteä mun kanssa jätskireissulle Kaivariin. Vaikutti siltä, että Nikelle jäi trauma jäätelöpallojen syömisen haasteellisuudesta! :D Haha!


Samalla reissulla käytiin myös Kaivarin Kanuuna -kirpputorilla, muttei kumpikaan tehty löytöjä. En oikein edes jaksanut tutkia pöytiä, koska suurin osa niistä oli tosi sotkuisessa kunnossa. Kaivarista hurautettiin kotiinpäin pienen mutkan kautta. Olin nimittäin kirppistelytuulella, joten olihan se käytävä ensimmäistä kertaa Pihliksen (Pihlajisto vai Pihlajamäki, en tiedä) itsepalvelukirpputorilla. Sieltäkään en tehnyt löytöjä, buu! Harmitti myös se, että tosi moni pöytä oli selvästi ammattimyyjien pöytiä; uutta krääsää tai ruokatuotteita. Ne ei musta kuulu kirppiksille. Ihan kädet tyhjinä ei lähdetty kotiin, sillä Nikke löysi lampun bänditreenikselleen. 

Neljän aikaan Nikke heitti mut kotiin ja lähti bänditreeneihin. Mä menin heti kotona päikkäreille. Näin raskaana en jaksa samalla tavalla (varsinkaan, kun tuntuu, että on flunssapöpö iskemässä) ja olinkin aika poikki kun tultiin meidän neljän tunnin reissulta kotiin. Vaikka olinkin tosi väsynyt, olin huippuonnellinen siitä, että oltiin Niken kanssa lähdetty "retkelle". Me helposti sorrutaan hengailemaan vain kotona, joten on ihana kun aina silloin tällöin tulee keksittyä jotain kivaa treffihommaa. Tänään mä en ole tehnyt yhtään mitään. Tai olen, mutta se on pitänyt sisällään lähinnä pötköttelyä ja fiilistelyä. Viime aikoina Pärsky on ollut aika hiljainen liikkeissään, joten tänään, kun jumppailut alkoivat heti herättyäni, fiilistelin niitä vain onnessani. Pikkutyyppi potki ja möyri kymmenestä varmaan kahteen asti lähes kokoajan! Minä makasin sängyssä tai sohvalla ja vaan seurailin muljahteluja ja silittelin masuani. Pitää nauttia tästä fiiliksestä vielä kun pystyy! 
Aamulla epäilin, että Pärskyllä ois ollut päälleen kääntyminen käynnissä. Vasenpuoli vatsasta oli kovasti koholla, vaikkei vauva edes venytellyt, ja oikea puoli tuntui tyhjältä. Kun nousin ylös, tuntui Pärsky olevan vasemmalla. Istuessani en tuntenut tuttuun tapaan vauvaa alavatsalla. Siis sitä fiilistä, että siellä vatsamakkaroiden välissä on jotakin tiellä. Mutta sitten hetken päästä aamupalan syötyäni oli koko alavatsa tuttuun tapaan koholla. Huoh... Joko Pärsky oli jo matkalla oikeaan asentoon ja kääntyminen jotenkin keskeytyi tai sitten mä vain kuvittelin koko jutun. Missään vaiheessa en oo potkuja tuntenut rintojen alla, mutta ehkä hiukan korkeammalla kuin aikaisemmin. Onneksi tässä on vielä reilu kuukausi aikaa ennen kuin vauvan pitäisi viimeistään seistä päällään. 
Mekko / Tokmanni     Villatakki / Weekday     Laukku / Rebecca Minkoff     Kengät / O.I.S.(?)     Aurinkolasit / Lindex

Näiden kuvien asussa kävin maanantaina vaunukaupoilla, mutta tykästyin siihen niin paljon, että puin sen taas keskiviikon jätski- ja kirppisreissulle. Kaikki tiukka kiristää ja ahdistaa tällä hetkellä, joten tuo mekko on mitä mainioin! Se on kevyttä, mukavaa materiaalia, eikä kiristä mallinsa vuoksi yhtään. Ostin sen ennen raskautta, ja vasta nyt tajusin, että se sopii täydellisesti vauvamasun kanssa. Kuukauden päästä helma saattaa olla liian lyhyt edestä, joten pitää tehokäyttää sitä nyt. ;) Saatatte katsoa, että olipas mulla paljon päällä, vaikka asteita oli about parikymmentä mittarissa, mutta tiedättekö mitä, mulla ei ollut yhtään kuuma. Kaivarin rannassa tuuli sen verran, että oli just hyvä olla, vaikka neuletakki onkin tosi paksu. 

Huomenna olisi taas perjantai ja Nikellä vapaapäivä. Saas nähdä, mitä kivaa keksitään! Viikonlopuksikaan ei kai ole mitään suunnitelmia vielä. Tai en ainakaan nyt muista... No, niin ne viikonloput aina täyttyvät, vaikkei etukäteen mitään suunnitelmia olekaan. ;) Mukavaa melkein viikonloppua teille kaikille ihanille

2 kommenttia :