Ostossaalis vauvalle

11. syyskuuta 2016

Eilen vietin äitini kanssa pitkästä aikaa kahdenkeskistä aikaa. Oltiin puhuttu jo muutaman viikon, että pitäisi mennä yhdessä vauvatarvikeostoksille. Pärskyn saapumiseen kun ei ole enää kovin pitkä aika. Edellisessä postauksessa mainitsinkin jo, että vaunut on jo hankittu (Britaxin Smile II -yhdistelmävaunut harmaina). Tällä kertaa oli tarkoitus hankkia pienempiä tarpeellisia juttuja, jotka voi sitten raksittaa pois ostoslistalta. Isompia juttuja ostoslistalla on vielä turvakaukalo autoon sekä siihen sopiva telakka.

Päädyttiin äidin kanssa ajamaan ostoskeskus Kaareen. Aloitettiin shoppailureissu tankkauksella eli suunnattiin heti lounaalle. Käytiin syömässä Chilitos-ravintolassa. En ollut aiemmin itse syönyt siellä, mutta ehdottomasti menen toisenkin kerran! Vaikka jouduttiin jonottamaan ruokaa ja palvelua aika kauan, varmaan 20 min, oli quorn-burritoni ihan superhyvä! Namnam! Vatsat täynnä lähdettiin sitten suuntaamaan Kaaren ainoaan lastentarvikeliikkeeseen, Baby Style -nimiseen, josta ostettiinkin suurin osa näissä kuvissa näkyvistä hankinnoista.


Mä oon selaillut läpi varmaan kymmenen eri lastentarvikenettikaupan mobilevalikoiman, mutta suurin osa tarjolla olevista vaihtoehdoista on ihan supertylsiä tai vain yksinkertaisesti rumia. Ainoa, joka mun silmääni miellytti, oli tämä tanskalaisen Done by Deer -merkin iiiiihana mobile! Musta tuo raidallinen kuosi on tosi raikas verrattuna perinteisiin roikkuviin eläinhahmoihin. Mobilen soittama musiikki on myös tosi miellyttävä, joten kaikinpuolin täydellinen mun makuuni! Ihastuttiin äitini kanssa myös muihin kyseisen merkin lastentarvikkeisiin, kuten vaunuleluun, astioihin ja hoitopöydänalustoihin. Ostettiin myös Lifefactoryn tuttipullo, joka vaikutti tosi hyvältä myyjän suositusten perusteella. Pullo-osa on lasia, joten se on konepestävä ja hygieenisempi kuin perinteinen muovinen. Ulkopinta on hiukan nihkeän tuntuista silikonia, joten pikkuisen on hyvä pitää siitä kiinni omin kätösinkin. Ostettiin jo tuttiosan tilalle vaihdettava nokkamukiosa, joten tuttipullon käyttöikä on tavallista muovipulloa pidempi. Tosi näppärää! Mä ajattelin, että vois ostaa vielä yhden paketillisen vaihtotuttiosia, koska jotenkin tuntuu, että niille voisi olla käyttöä. Ei aina tarvitse sitten kiireessä pestä sitä yhtä ja ainoaa.
Vaunuverho oli myös ostoslistallani. Toki vaunujen suojana voisi käyttää harsoa tai jotain muuta, mutta tuo Dookyn vaikutti niin näppärältä, että halusin ostaa sen. Verhon saa esimerkiksi rullattua paketin kuvan osoittamalla tavalla tai sitten sidottua helman narujen avulla aisaan avonaiseksi aurinkosuojaksi. Ilma pääsee näin kiertämään hyvin. Vaunuverhossa on myös 95% UV-suoja, se on pehmeää puuvillaa ja konepestävä. Ostamiemme vaunujen mukana tuli läpinäkyvää muovia oleva sadesuoja, mutta se oli Nikestä ja musta tosi hankala. Se oli tehty niin istuvaksi, että sen paikalleen asetteleminen tuntui ajoittain melkein rakettitieteeltä.. Siksipä päätettiinkin, että ostetaan tuollainen perinteinen huppumainen sadesuoja. Tässä versiossa on valmiina heijastimet (Superhyvä!) sekä sen saa vaunukopan kohdalta auki niin, että vauvan saa vaunuista pois, vaikka suoja olisikin päällä. Britaxin omassa ei meidän muistaaksemme kyseistä vaihtoehtoa edes ollut... Ja mikä tärkeintä, paikalleen asettaminen onnistuu PALJON nopeammin.

MM 

Apteekista ostettiin kaikkea tarpeellista vauvalle ja mulle. Äiti oli löytänyt jostakin lehdestä (Oisko ollut Yliopiston apteekin lehti?) artikkelin siitä, mitä kaikkea olisi hyvä varata vastasyntyneen varalle. Tällä kertaa ostettiin lanoliinivoidetta imetyksestä rohtuneille nänneille, sinkkivoidetta vaippaihottuman varalle, Ceridal-öljyä kylpyveteen lorautettavaksi tai tarvittaessa vauvan iholle ruiskittavaksi sekä Multivitan Raskaus ja imetys -vitamiineja. Vielä pitäisi ostaa navan puhdistukseen jotakin, vauvoille tarkoitettuja vanupuikkoja, D-vitamiinitippoja ja varmaankin jotain muutakin vielä lisäksi! Lindexistä ostettiin Pärskylle siilikuvioinen yöpuku. Ennestään oli vasta yksi vastasyntyneen kokoinen yöpuku, joten tämä tuli tarpeeseen! Musta Mikki Hiiri -kuvioinen college-haalari (56cm) on Name It -liikkeestä ostettu. Niken ja mut tuntevalla tuskin tulee yllärinä, että ei voida vastustaa Mikki-kuvioisia vaatteita, joten äiti kiikutti sen kassalle itsestäänselvyytenä. :D Molemmat näistä on musta supersuloisia ja ennen kaikkea ihanan pehmeitä. Kyllä kelpaa pukea Pärsky näihin! 

Siinäpä se meidän eilinen ostossaaliimme Pärskylle. Oli ihana kokemus mennä vauvatarvikeostoksille oman äidin kanssa. Vertailtiin ja ihmeteltiin monipuolista valikoimaa yhdessä. Puhuttiin siinä ohella paljon hänen synnytyskokemuksistaan ja mun ajatuksistani tulevaan synnytykseen liittyen. Tää on jotenkin tosi ainutlaatuista, että oman äidin kanssa saa jakaa näin ison asian. Kiitos vielä äiti, oot mulle rakas! ♡

6 kommenttia :

 1. Hyvä ostos saalis ja kaikelle varmasti on käyttöä! :) Meillä tosin ei ollut ollenkaan mobilea, sillä neiti viihtyi vaan unessa sängyssä ja yleensä ei silloinkaan :D Parhaita nukkumispaikkoja oli kaikki muut paitsi oma sänky :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei! :D Jos ei Pärsky osaa arvostaa mobilea, ni äiti onneks tykkää sit! ;)

   Onkin muuten vaikeaa, kun odottaa ensimmäistään, löytää kaikesta tavarapaljoudesta ne oikeasti tarpeelliset jutut. Kaikenlaista tilpehööriä nimittäin on tarjolla kyllä!

   Poista
 2. Sulla on ihana äiti. :) Tuota lanoliinia voi käyttää vaikka mihin. Sillä hoitaa myös kuivat talvihuulet ja kantapäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Maailman parhain! :) <3

   Oo,kiitos vinkeistä! Mulle ihan tuntematon tuote nimittäin. Kiva, että on noin monikäyttöinen, jos ei nänneille sit kuitenkaan tule tarvitsemaan sitä. :)

   Poista
 3. Toi Mikki Hiiri on vaan niin teidän perheen juttu. Teidän iskän vihkisukissakin oli Mikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se kyllä täysin on! :D Tota mä en muuten tiennytkään. Ihana iskä! <3

   Poista