Mitä Pärskylle kuuluu?

3. syyskuuta 2016

Eilen kävin tosiaan Niken kanssa yksityisellä gynekologilla lääkärikeskus Femedassa. Olen jo monta vuotta ollut heidän tyytyväinen asiakkaansa, joten tälläkin kertaa astelin sisään hyvin mielin, vaikka etukäteen jännitti. Mulla on tosiaan ollut melko paljon harjoitussupistuksia ja luultavasti muutama kipeäkin, joten halusin varmistaa, etten ole ottanut supistusten takia varaslähtöä synnytykseen. Tiesin, ettei mitään huolta luultavasti ole, mutta varmuuden vuoksi. 

Nikke tuli mun seurakseni, koska arvattiin, että saataisiin nähdä Pärsky taas pitkästä aikaa. Oikeassa oltiin! Sen jälkeen, kun gynekologi oli sisäkautta ultrannut kohdunkaulani (Kaikki siellä ok!), hän siirtyi ultraamaan vatsan päältä meidän pientä. Eilen oli raskausviikoissa 29+3 ja Pärskyn painoarvioksi saatiin 1268g. Pikkuisemme on kuulemma pienikokoinen ja siro vauva! Jos Pärskyn paino jatkaa kasvamistaan samaan malliin, on syntymäpainoarvio noin 3000g. Mun äiti toteskin, että on ihan selvästi meidän suvun vauva. Nikke on muistaakseni ollut reilu neljäkiloinen, mä taas jotan 3500g tienoilla. 


Pärskyn paino käyrällä     /     Paras 4D-kuva vauvan kasvoista :P Pikkuinen oli tosiaankin piilossa...
Ultratessa näkyi, että epäilykseni siitä, että Pärsky pötköttelee poikittain, olivat oikeat. Pieni oli tiukassa kippurassa pää oikeassa kyljessä. Nyrkit olivat kasvojen edessä ja varpaat otsalla! Kuulostaa ihan äitinsä lapselta... :D Mä nukun vielä näin aikuisenakin mitä oudoimmissa asennoissa ja kääntyilen jalkopäähän, viihdyn kippurassa erittäin hyvin! Sivuprofiilissa näytti ihan siltä, että Pärsky ois perinyt isänsä suun; ylähuuli oli pulleampi kuin alahuuli. ♡ Oltais saatu 4D-kuvia kasvoista, mutta koska vauvelilla oli kädet ja jalat naamalla, ei gynekologi sitkeästä yrityksestä huolimatta saanut kasvoja kokonaan näkyviin.
Pärsky on siis tällä hetkellä perätilassa. Hiukan alkoi jännittämään, kun gynekologi sanoi, että vaikka lapsivettä on normaali määrä, sitä ei ole välttämättä niin paljon, että vauva pystyisi kääntymään oikeaan asentoon. Viikkoon 35-36 mennessä vauvan tulisi kai itsestään kääntyä raivotarjontaan, joten aikaa on vielä onneksi. Täytyy ottaa kaikki poppaskonstit käyttöön kohta! Googlailin, ja monien keskustelupalstojen mukaan on tavallista, että vauva kääntyy vielä viikolla 37-38, joten yritän olla stressaamatta vielä. :)
Musta oli hyvä, että gynekologi otti esille mahdollisuuden siihen, että sektio saattaisi olla edessä. Mä olen kokoajan jotenkin luottanut siihen, että vauva syntyy normaalissa asennossa alateitse. En ole edes miettinyt vaihtoehtoa, jossa Pärsky leikattaisiin ulos. Nyt mä pystyn henkisesti varautumaan ja sulattelemaan ajatusta siitä. Toki toivon valtavasti, että vauva kääntyisi ja saisin kokea synnytyksen normaalisti alateitse. Mä olen aina siitä haaveillut! Oon ehkä hullu, kun haaveilen kovista kivuista, mutta no can do, oon aina halunnut kokea ne! Odotan vaan sitä jännitystä ja fiilistä, kun alkaa supistella ja mietitään Niken kanssa yhdessä, että nytkö se hetki koittaa. Sen jälkeen lähdetään Kätilöopistolle ja saadaan kivun ja tuskan jälkeen Pärsky syliin. Tärkeintä tietysti on, että kaikki menee turvallisesti ja ollaan molemmat Pärskyn kanssa hyvinvoivia! :)
Mulla on maha ottanut kasvuspurttia taas. Nyt on jo silmä tottunut, mutta keskiviikon tienoilla tuijottelin peilistä valtavalta tuntuvaa vatsaani. Koska enää on vain reilu 10 viikkoa laskettuun aikaan, massu kasvaa varmaan valtavia harppauksia! Kyykistyminen on ollut jo pitkään hankalaa, nyt erittäin epämukavaa. Närästys on taas kovempaa kuin aiemmin, koska kasvava kohtu painaa suolistoa ja vatsalaukkua. Eilen pölyjä pyyhkiessäni matalalta TV-tasolta, tunsin oikein vatsahappojen nousevan asennon vuoksi. Inha tunne... Mä voisin myös nukkua 24/7, kokoajan väsyttää! Viime yönä heräsin neljä kertaa pissalle ja välissä vielä lonkka ja alaselkäkipuihin. Mulla on käytössä ylimääräinen peitto, jonka asettelen tukemaan kylkiasentoa nukkuessa, mutta koska möyrin unissani niin paljon, ei se pysy kokoaikaa paikoillaan. Ei siis ihme, että väsymys on ajoittain tosi kova.
Vaikka kärsinkin ajoittain fyysisestä epämukavuudesta, on mun mieli korkealla ja oon tosi onnellinen! :) Meidän parisuhde voi ihan superhyvin tällä hetkellä ja musta tuntuu, että Nikke on vähintäänkin yhtä in löööv muhun kuin mä häneen. Välillä on päiviä ja hetkiä, kun mielialat heittelee nollasta sataan sekunnissa, mutta onneksi molemmat osataan nauraa niille hetkille. :'D Mulla on siis kaikki oikein hyvin, vaikka krempoista valittaessani saattaa kuulostaa muulta. :) ♡

P.S. Napattiin nämä ensimmäiset masukuvat eilen perjantaina eli raskausviikolla 29+4. Kiva oli saada tälläisiä "virallisempia" kuvia muistoksi puhelinselfieiden lisäksi. :)

14 kommenttia :

 1. Hyvä, että kaikki on hienosti. Minullahan on Mariam leikattu ja Muhis tuli sieltä mistä pitikin. Pääasia on, että vauvan saa syliin.
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pääasiahan tosiaan on, että vauvan saa terveenä pusuteltavaksi! :) <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! On varmasti hyvä, että pystyy henkisesti valmistautuu sektioon ettei se tulis ihan yllätyksenä ja shokkina, mutta vielä on aikaa ja kaikki on mahdollista. Toivotaan, että pärsky pyörähtäis oikeaan asentoon :) tsemppiä <3

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvia Milla :) tosi hyvä, että kävit yksityisellä kyselemässä vointia, ei tarvitse stressatat turhaan sitten sen takia ja sait mielenrauhan. Niin helposti kun nykyään pääsee tutkimaan tilannetta. Moni munkin tuttu käynyt, jos on ollut jotain huolta ja no, osa on halunnut käydä katsomassa miten se kaveri siellä polskii ja napata uudet kuvat. Onhan niitä ultrakuvia kiva ihastella myös jälkikäteen ;)

  Pidän teille kovasti peukkuja että vaavi vielä kääntyy! monilla se kääntyy tosiaan vasta myöhemmin, eli ei huolta. Ehkä se jaksaa hetkeksi siirtyä mukavasta asennostaan ja uida oikeaan päätyyn valmistautumaan synnytykseen, hih. Mulla kääntyi pikkunen jo muistaakseni viikolla 26-27 ja sanottiin että se on tosi aikasin ja luultavasti vielä kääntyy takaisin toisinpäin. No, eipä oo kääntynyt onneksi. Jokaisella siis tosi yksilöllisiä ne viikot ja mitä tapahtuu, sun kohdalla ehkä se vaan ottaa siellä lepiä ja kohta pujahtaa alas :)

  Kivaa vkloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä! Turha sitä on murehtia, jos voi mielenrauhan noinkin helposti saada. :)

   Alluhan oli sitten oikein edelläkävijä! Hyvä Allu! ;) Pärskylläkään ei ois kuin vain neljänneskierros käännyttävänä, joten ei ois niin iso duuni vetäistä itseään oikeaan asentoon. Peukut pystyyn! Aikaa onneks on vielä :)

   Poista
 4. Onnellisuus oikein hehkuu susta, upea äippä. :)
  Ihana kuulla, että kaikki on hyvin. <3 Jotenkin itsekin tässä herkistyi, kun lueskeli teidän innokkaita fiiliksiä. heh. :D

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! :) Mun esikoinen viihtyi perätilassa koko raskauden, pää oikeassa kyljessä kuten Pärskykin, ja ihan samassa asennossa viihtyy toistaiseksi tämäkin tapaus. Koska hän ei siellä edes tässä vaiheessa raskautta temppuile ja kääntyile vaan on ja pysyy siinä lempiasennossaan niin veikkaan vahvasti, että taas kerran oltaisiin tulossa peppu edellä. Sellainen tuli vielä mieleen kun kirjoitit tuossa vähän siihen tyyliin, että perätila tarkoittaisi aina sektiota, että jos et ollut asiaa vielä ehtinyt jo pohtia ja tyrmätä niin kannattaa jutella synnytystapa-arviota tekevän lääkärin kanssa myös alatiesynnytyksen mahdollisuudesta. Itselleni jäi siitä mahdollisuudesta positiivinen fiilis ja olisin sitä halunnut yrittää elleivät muut syyt olisi sitten lopulta pakottaneet sektioon. Kannattaa siis ainakin funtsia sekin vaihtoehto läpi! Mutta onhan tässä tosiaan vielä aikaa ja käännöstäkin varmasti yrittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon miettinyt perätilasynnytystäkin, mutta jotenkin on sellainen olo, että siitä päätyy sitten kuitenkin hätäsektioon. Joten suunniteltu sektio tuntuu itselle helpommalta ajatukselta. Mut voi olla, että mieleni tosiaan muuttuu, kunhan pääsen keskustelemaan synnytystapa-arviointia tekevän lääkärin kanssa. :)

   Peukut pystyyn, että sunkin pieni vielä kääntyy! :)

   Poista
  2. Juu toivotaan, että meidän molempien pikkuiset luopuu ajatuksesta näyttää lääkärille pyllyä. Vielä on hyvin aikaa! :) Saako muuten kysellä, että paljonko maksoi tämä tarkastus? Itsekin tekisi mieli mennä herkästi näytille jos jotain tulisi, mutta mulla on sellainen fiilis, että nämä on ihan älyttömän kalliita tarkastuksia.

   Poista
  3. Jep! Eiköhän ne vielä tajua, että mukavampi ois olla pystysuorassa ku vaakatasossa. :P

   Maksoin 174€ ja ultrattiin tosiaan kohdunkaula sisäkautta sekä vauva mahan päältä. Hinnat vaihtelevat kai lääkärin mukaan, mulla oli Bruno Cacciatore, joka on ihan erikoistunut raskausaikaan.

   Poista
 6. Ihana kuulla, että kaikki oli niinkuin pitääkin <3 Mäkin oon käynyt Femadassa kolme kertaa ja aina saanut super palvelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyl mahtava paikka! :) Mä vierastan ajatusta käydä gynekologilla ihan terveyskeskuksessa. Paljon miellyttävämpi mennä varmasti asiansatunteville lääkäreille miellyttävään ympäristöön! :)

   Poista