Kaksplus.fi

Lauantai oli kiva päivä!

7. lokakuuta 2013


Halusin tylsän maanantain piristämiseksi palata takaisin lauantaihin. En nimittäin muista, koska mulla viimeksi olisi ollut yhtä hauska ja rentouttava ilta! Kaikki alkoi siitä, kun torstaina mietittiin Samin kanssa, että mitä kivaa me keksittäis viikonlopuksi. Ehdotin, että kutsutaan kavereita meille pitkästä aikaa. Idea rikastui myöhemmin yhteiseksi kokkausillaksi. Kyseltiin meidän lähimpiä kavereitamme mukaan, mutta suurin osa kieltäytyi jo sovittujen menojen vuoksi. Onneksi muutama meidän parhaista ystävistämme oli vapaana ja lähtivät innolla yhteiseen kokkausiltaan.

Me suunniteltiin yhdessä illan menu, joka muotoutui seuraavanlaiseksi:

Alkupala:   Basilika-hernesosekeitto (resepti täältä)
Pääruoka:  Uuniperunoita kasvistäytteellä (resepti täältä)
                  Falafeleja tzatzikilla (resepti täältä, falafelit Hälsans Kökin)
Jälkiruoka: Mutakakku ja vaniljajäätelö (resepti täältä)


Me tytöt hoidettiin pöytään alkukeitto, uuniperunat, kasvistäyte ja falafelit. Pojat taas hoitivat tzatzikin sekä mutakakun. Oli ihan mahtavaa kokkailla porukalla. Tuntui, että kaikki valmistui hetkessä, koska meitä oli niin monta touhuamassa ruoan parissa. 

Kaikki ruoat olivat tosi herkullisia ja maistuivat kaikille. Voin siis lämmöllä suositella linkkaamiani reseptejä. Suosittelen myös kokeilemaan spontaaneja kokkausiltoja porukalla! Me päätettiin, että tästä täytyy tehdä tapa. Mikä ois muka parempi tapa viettää iltaa kuin herkullinen ruoka, hyvä juoma, hauska seura sekä kikatuskohtaukset vatsa kippurassa?! Mä en ihan heti keksi parempaa iltaa. Ehkä musta on tullut vanha?

Onko teillä tapana viettää kaveriporukan kesken vastaavia iltoja? 

4 kommenttia :

 1. Pääruoka kuulostaa ihanalle! Ja ei muutenkaan mikään huono menu.. Tuollaiset kokkailut ovat kyllä mukavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki oli tosiaankin herkullista. :) Ja joo, lisää tälläisia spontaaneja kokkausiltoja. :>

   Poista
 2. Et oo sit ainut kenestä on tullut vanha! Koska munkin mielestä toi kuullostaa ihan parhaalle, niin rennolta ja kivalta lauantai illalta yhdessä parhaassa seurassa! ♡

  VastaaPoista