Kaksplus.fi

Help Needed!

9. heinäkuuta 2013Lähdemme ylihuomenna matkalle. Lennämme ensin Edinburghiin, sieltä Lontooseen, josta hurautamme junalla viimeiseksi yöksi Brightoniin ennen kotiinpaluuta. Ollaan jo vähän suunniteltu tulevaa reissua, mutta kaipaisimme teiltä silti lisävinkkejä. Sen verran voin taustoittaa, että me molemmat olemme ensimmäistä kertaa menossa Edinburghiin (tai ylipäätänsä Skotlantiin) ja Brightoniin, mutta Lontoossa olemme molemmat viettäneet noin kaksi viikkoa. Tällä matkalla vietämme Edinburgh:ssa neljä yötä, Lontoossa kuusi ja Brightonissa yhden.

Edinburghissa aiomme:
- kiivetä ihailemaan Edinburghin kaupunkia Arthur's Seat:ille
- vuokrata auton ja ajaa Loch Ness -järvellä sekä kierrellä Skotlantia
- käppäillä ympäriämpäri Edinburghia
- käydä pubissa

Lontoossa aiomme:
- käydä musikaalissa (luultavasti Rock of Ages tällä kertaa)
- tutustua Kensingtonin alueeseen, jossa hotellimme sijaitsee
- tutustua tarkemmin Notting Hill -alueeseen
- säiden salliessa mennä Thames-risteilylle
- kiivetä Primrose Hill -kukkulalle
- käydä the Shard:ssa ihailemassa Lontoota
- täyttää vatsamme Wagamamassa
- shoppailla
- käydä pubissa

Brightonissa aiomme:
- tutustua kävellen alueeseen

Nyt siis vinkit kehiin Lontoota, Edinburghia/Skotlantia ja Brightonia koskien! Mitä kannattaa ehdottomasti tehdä Brightonissa tai Edinburghissa/Skotlannissa? Entäpä Lontoossa, kun kaikki perusturistinähtävyydet on koluttu ja kierrelty? Sisäpiirivinkkejä kaivataan! 

8 kommenttia :

 1. ootteko olleet notting hillissä lauantaisin ? sillon sielä löytyy portobello roadmarket, joka on kyllä vallan hurmaava "tapahtuma" ! ruokaa, kojuja, tunnelmaa ja ihmisvilinää. suosittelen :-) lontoo vinkkejä löytyisi vaikka kuinka, mutta tuo teidän lista kuulostaa jo melkomoisen hyvälle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Notting Hill lauantaina kuulostais aika hyvältä! En muista mikä viikonpäivä oltiin siellä viime kerralla, mut tällä reissulla mennään ehdottomasti launtaina. :> Kiitos, Siiri!

   Poista
 2. Mä kävin just Thames risteilyllä toukokuussa ja se oli kyllä ihan kiva kokemus vaikka en edes ole turisti täällä :) Kannattaa kyllä ostaa liput etukäteen netistä ni saa vähän halvemmalla.

  Ravintolavinkkinä Lontooseen, esim. Burger and Lobster on aika hauska. Mutta koska ootte useamman päivän ni kannattaa säästää ja varata joillekin päiville -50% ruokailut esim. toptable.co.uk kautta. Se on muutenkin kätevä sivusto pöytävarausten suhteen!

  Ja vaikka asuttekin lännessä ni kannattaa käydä myös idässä --> Spitalfields Market, Brick Lane, the City... City toimii "nähtävyytenä" parhaiten arkena lounasaikaan kun taas Spitalfields viikonloppusin. Brick Lane on sunnuntaina ihan tukossa, miljoonasti ihmisiä, mutta toisaalta silloin on myös katumarkkinat, eli vähän riippuu siitä kuinka paljon sietää tungosta että haluaako siellä käydä lauantaina vai sunnuntaina. Ja jos käytte Shardissa niin kannattaa samalla tsekata Borough Market (to-la), aivan ihan ruokamarkkina ja se on myös siellä London Bridgellä.

  Voisin luonnollisesti puhua Lontoosta kirjan verran, mutta jätän ehkä tähän. :D Pitäis ehkä vaan kirjottaa joku nähtävyyspostaus ja linkata se aina kun joku kysyy :D

  Oikein ihanaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo, kiitos tuhannesti! <3 Mahtavia vinkkejä kaikki! KIITOS!

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta! Mulla on ihan kamala Lontoo-kuume ja tekisi mieli heti varata liput sinne :D Mun seuraavalla reissulla toi Primrose Hill on ainakin ihan must. Ootko lukenut Jennan Lontoo-postauksia meidän blogista, sieltä voisi saada jotain vinkkejä? Myös Brightonista on kai jotain postauksia!

  Mä olin vuosia sitten Edinburghissa ja muistan vaan ettei löydetty mistään mitään kivaa yökerhoa, joka paikassa oli vaan pubeja ja sellasia minikokoisia baareja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on kyl tosi koukuttava! Aivan mahtava paikka!

   Oon lukenut joo, mutta täytyykin palata niihin uudestaan taas. :)

   Haha! :D Hyvin jäänyt Edinburgh mieleen! x)

   Poista
 4. Kateus Kateus Kateus! Meinasin just tulla kommentoimaan, että meiän blogista löytyy aika paljon juttuja Lontoosta, mut Riikka olikin jo ehtinyt!

  Sinne Primrose Hillille kannattaa mennä ennen auringonlaskua. Jos aika riittää, niin kannattaa kävellä Camdenista Regents Canalia pitkin. Tosi erilaiset maisemt kun muualla Lontoossa. :)

  Annika vinkkasi jo Brick Lanesta ja Spitafields markkinoista, niitä mä olisin myös suositellut :> Siellä päin on varsinkin tosi paljon katutaidetta jos sellainen kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kävelyvinkki on aikas mahtava! Täytyy pitää mielessä. Kiitos, Jenna!

   Poista