SmartPost testissä

11. heinäkuuta 2012


Sain Itellalta sähköpostin, jossa minulle tarjottiin mahdollisuutta testata Itellan jokin aika sitten lanseeraamaa SmartPost -palvelua. Kyseessä on siis pakettiautomaatti, josta voit noutaa pakettisi ilman jonottamista oman aikataulusi mukaisesti tekstiviestinä saamasi koodin avulla. Automaatit sijaitsevat vilkkailla asioimispaikoilla ja ovat käytettävissä viikon jokaisena päivänä (huomioi kuitenkin esim. kauppakeskuksen aukioloajat, jos valitsemasi automaatti sellaisessa sijaitsee).

Tartuin testimahdollisuuteen innostuneena, sillä olin jo jonkin aikaa pohtinut laitteen kätevyyttä. Viime aikoina omassa postissamme on ollut hirmuiset ruuhkat parin muun toimipisteen toiminnan siirryttyä sinne. Inhoan jonottamista ja odottamista, joten tällainen palvelu, josta paketin saa noudettua kätevästi ilman asiakaspalvelijalle jonottamista, on enemmän kuin tervetullut.

Näin sujui ensimmäinen SmartPost-pakettini nouto.


1. Saat tekstiviestitse ilmoituksen, kun pakettisi on noudettavissa SmartPost-laitteesta.


2. Tekstiviesti sisältää koodin, jonka näppäilet laitteeseen. Laite antaa erittäin selkeät ja hyvät ohjeet siitä, miten toimia.


3. Näppäiltyäsi koodin, ruudulle ilmestyy nuoli, joka näyttää kummalla puolella laitetta pakettisi on. Nenä nuolen osoittamaan suuntaan siis! :)


4. Laitteen sivulta on nyt auennut luukku, jossa sinun pakettisi on.


5. Nappaa paketti luukusta ja sulje luukku.


Helppoa ja nopeaa! Suosittelen lämpimästi!

P.S. Kiitos suklaisesta ylläristä, Itella! :)

6 kommenttia :

 1. Tää oli itseasiassa aika hyödyllinen postaus. Itse olen ainakin vähän arkajalka (lue: tollo) että en mielellään tutustu mihinkään uusiin juttuihin, ainakaan jos ei ole ihan pakko :P Eri asia sitten jos jollain tutulla on kokemusta ja sitä kautta sitten kiinnostun (lue: rohkaistun). Tämä blogi voidaan varmaan laskea "tutuksi", vaikken sua tunnekaan :D
  Ja nami mitä suklaata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä oli apua! :) En itsekään olis välttämättä SmartPostia testannut, jos Itella ei olis mulle tarjonnut mahdollisuutta. Jotenkin sitä on niin tottunut noutamaan paketit Postin asiakaspalvelijalta. Nyt tiedän kumman tavan valitsen ens kerralla! ;)

   Poista
 2. Tuli itsekin testailtua Smartpostia samoissa merkeissä, ihan kätevä oli :> Harmi vaan, että Riikka vei sen tulleen suklaan :/ :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tykkäsin kyllä SmartPostista kovasti! Sun täytyy nyt "karhuta" Riikalta suklaata takas. ;)

   Poista
 3. Parhaimmillaan se toimii noin ja huonoimmillaan näin:
  http://timontti.blogspot.fi/2012/10/huono-kokemus-smartpost.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa, että sun kokemuksesi jäi huonoksi! Mutta ihan totta, koneisiin ei aina voi luottaa.

   Poista