Mökkeilyä + Koli

7. heinäkuuta 2012


Palattiin eilen illalla viikon mittaiselta mökkireissulta. Viikko sitten perjantaina lähdettiin ajamaan kohti Hirvensalmea, jossa vietettiin vanhempieni vuokraamalla mökillä muutama päivä. Alkuviikosta jatkettiin matkaa Lieksaan, jossa mökkeiltiin muutama päivä Samin ukin vuokraamalla mökillä. Mökillä vietetyistä hetkistä ei ole yhtäkään kuvaa. Oli mukavaa olla muutama päivä ilman kameraa ja nauttia vain kalastelusta ja perheen kanssa hengailusta.

Torstaina karistettiin mökkipölyt jaloistamme ja otettiin Lieksasta lautta Kolille. Lauttamatka oli ihan mahtava; aurinko paistoi täydeltä terältä, Pielinen oli melkein peilityyni ja koko puolentoistatunnin matka tarjosi kauniita maisemia katseltavaksi. Vaikka lauttamatka oli aika suolaisen hintainen (auto 11€, aikuinen 16€), oli matka ehdottomasti hintansa väärti.Kolille saavuttuamme ilmoittauduttiin Samin kanssa Sokos Hotel Koliin ja otettiin suunnaksi maisemahissi. Täytyy sanoa, että mua kauhistutti tuo hissi aikas paljon... Tai no, lähinnä sen kyytiin hyppääminen, sillä se näytti liikkuvan tosi kovaa vauhtia. Hypättyämme kyytiin ihailtiin kaunista maisemaa, tuoksuteltiin metsän tuoksua ja kauhisteltiin sitä, miten korkealla oltiin ja miten jyrkästi liu'uttiin alas. Sami nautti tästä kokemuksesta täysin siemauksin, mä käytin ainakin vähän aikaa kauhisteluun. ;)


Tiukka ote kaiteesta! :D

Kuvassa näkyy vasta ensimmäinen jyrkkä nousu. Tuollaisia taisi olla ainakin pari lisää.

Maisemahissikyydin jälkeen ihasteltiin maisemia siitä hotellin nurkalta. Kiivettiin me myös Ukko-Kolille, mutta sen reissun kuvat säästän toiseen postaukseen. Sieltä nimittäin oli kaikista parhaimmat maisemat.


Bongaa Milla! :P

Perjantaina jatkettiin heti aamusta Joensuu-pysähdyksen kautta matkaa kotiin. Voin kertoa, että oli ihanaa olla kotona! There's no place like home.

4 kommenttia :

 1. Lovely photos!

  I just love Finland!

  Jess from Australia x

  http://showponyblog.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'd love to visit Australia some day!

   Poista
 2. Hyi kamala tuo hissi. En voi uskoa että joskus olen itse ollut tuon kyydissä. Nyt puistattaa pelkkä ajatuskin :|
  Muuten kyllä tosi hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, oli toi hissi kyllä pienen jännityksen arvoinen kokemus! ;) Kiitos!

   Poista