FlowerPower!

8. kesäkuuta 2012


Nyt vihdoin se parvekekukkapostaus! Mä rakastan kukkia, joten niitä on löydyttävä joka vuosi meidän parvekkeeltamme. Tänä vuonna ostin kaksi riippapelargoniaa, runkolaventelin, kaksi muurinkelloa, neljä kuukausimansikan taimea, clematiksen ja miljoonakellon.

Olin näköjään ottanut valokuvia istutuspäivänä, joten tein vertailukuvat useimmista istutuksista. Vertailukuvista näkee hyvin sen, miten paljon kahdessa viikossa ehtii tapahtua!


Mulla on muistaakseni joka vuosi ollut riippapelargoniat noissa amppeleissa. Toistaiseksi ne eivät ole kovin riippuvat, mutta toivon että asia muuttuu kunhan ne saavat vielä kasvaa vähän.

Ihastuin niiden melkein neonpinkkiin väriin. Se näyttää hauskalta tuota parvekkeen harmaata seinää vasten.


Kuukausimansikoissa on tapahtunut hirmuisesti muutosta kahdessa viikossa! Taimet olivat suorastaan säälittävän pieniä, mutta nyt ne ovat jo täyttäneet parvekelaatikon vihreillä lehdillään. Muutama kukkakin on jo auennut. Kohta saadaan siis mansikoita! ;)


Violetti miljoonakello on myös kasvanut hurjasti! Parin viikon kuluttua se on varmasti vieläkin kauniimpi.
Miljoonakello on siis istutettu clematiksen (köynnös) juurelle.


Alla olevaan istutukseen mä en ole oikein tyytyväinen... Toinen muurinkellotaimi näyttää kuolleen. Lisäksi tuo runkolaventelikaan ei oikein näytä enää kauniilta. Mä annan istutukselle kuitenkin vielä toistaiseksi mahdollisuuden, mutta jos muutosta parempaan muurinkellojen osalta ei tapahdu, heivaan ainakin ne pois ja ostan tilalle jotain muuta kaunista.


Clematikseen on parin viikon aikana tullut hurjasti pituutta ja lisää varsia. Tällä hetkellä laskin, että muhkeita nuppuja olisi reilu kymmenen. Odottelen innolla niiden avautumista, sillä kukkien pitäisi olla tosi kauniita.


Kyllä taas tuli todettua, että on tosi hankala saada edustavia kuvia parvekekukista. Kuvaillessani parvekkeellamme totesin myös, etten oikein pidä siitä tällä hetkellä. Meidän täytyy lyödä Samin kanssa viisaat päämme yhteen ja miettiä jotakin kivaa uudistusta sinne. Mä haluaisin ainakin pienemmän säilytysarkun, jotta parvekkeen järjestys tulisi helpommin muunneltavammaksi. Myös joku pöytä olisi kiva, sillä jos iso arkku poistetaan, ei laskutilaa enää ole. No, saa nähdä mitä keksitään vai keksitäänkö yhtään mitään! Parvekkeen sisustaminen tuntuu yllättävän vaikealta...

4 kommenttia :

 1. Sulla oli varmaan liikaa kasveja tuossa ruukussa ja siksi yksi on kuivahtanut kasaan. Riittääkun otat sen pois aniin toinen levittäytyy koko alueelle aika pian. Laventelia kannattaa leikata sopuvun väiajoin niin että se pysyy muodossa:)Olen kukkakaupassa töissä niin olen huomannut että nämä ovat täällä keski-euroopassakin aika yleisiä virheitä mitä tehdään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä silloin jo istutusvaiheessa tiesin, että toi kaks muurinkelloa oli liikaa tohon ruukkuun.Laitoin ne silti siihen, koska en jaksanut sillä hetkellä miettiä muuta paikkaa niille. :D No, nyt mä käyn repimässä sen pois. Kurkin samalla, et miten viittin tota laventelia leikkailla. Jos noissa pitkissä oksissa on nuppuja, ni sit en kyl leikkaa. :) Kiitti vinkeistä!

   Poista
 2. Milla hyvältä näyttää! Noi kori amppeli jutut on tosi makeet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään niistä! Ne on Prismasta ostettu joskus pari vuotta sitten.

   Poista