Yhyy, tyhmä tukka!

10. toukokuuta 2012

Mä en vissiin ole vielä jutellut teille mun synttärikiharoista vaikka tarkoituksenani oli niin tehdä. No, tehdäänpä se nyt, vaikka noista kikkuroista on aikaa jo kohta kuukausi.

Otin synttäreitäni varten äidiltäni lainaan lämpörullasetin, jolla tein kiharat. Tein kiharat toisen päivän hiuksiin (eli ei vastapestyihin), jotta kiharat kestäisivät paremmin. Pohjalle laitoin XZ-kampausnestettä.

Lämpörullien viilettyä otin ne pois ja suihkuttelin hiuksiini lakkaa. Hetken kuluttua haroin kikkuroita hieman ja lisäsin lisää lakkaa. Kotona ollessani lisäilin lakkaa vielä lisää hiuksiini neuroottisesti, jotta kiharat eivät lätsähtäisi.

Photobucket

Nooo, ei menny niinkuin Strömsössä. Illalla mun hiukseni olivat alla olevan kuvan mukaiset. Tuo yllä olevassa kuvassa oleva ihana kiharapilvi oli muuttunut takkuiseksi "lainekasaksi". Yhyy! Kaikki työ turhaan. :( Mä kiroan nämä mun piikkisuorat ja liukkaat hiuskarvani maanrakoon.

Photobucket

Onkos siellä ruudun takana ketään viisaampaa, joka osaisi antaa mulle lisävinkkejä kiharapilven pysyvyyden säilyttämiseksi? Kaikki vinkit piikkisuoran ja liukkaan hiuspehkon "kouluttamiseksi" ovat tarpeen! 

17 kommenttia :

 1. Mulla ei ole auttanut kuin permanentti. Se on meidän piikkitukkien kohtalo. Pitkään tukkaan ei saa pysyvää kiharaa muuten kuin väkivalloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm, no sen luulis viimestään ainakin jonkinlaisen kikkuran jättävän. Mä oon kyllä joskus harkinnut permistäkin, mutten mitään pikkukiharaa päähäni haluais. Nii, ja jos ne on hirveen rankkoja hiuksille, ni en ehkä sikskään laittais omaan tukkaani. Onkohan ne rajuja hiuksille?

   Poista
 2. http://www.youtube.com/watch?v=eytmnnxYLrk Toivottavasti tuosta olisi apua :)

  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, vau! En oo tiennykää tollasesta tekniikasta! Täytyy ehdottomasti testata tota. Kiitti vinkistä, Heidi. :)

   Poista
 3. Auttaiskohan joku kuivashampoo? Mulla itellä pysyy niin hyvin kiharat vielä seuraavaankin päivään yleensä, että ei tuollasia ongelmia oo. Enemmänkin päinvastoin, jos yrittää pitää hiukset suoristettuina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, ehkä... SIllä ehkä sais sitä liukkautta vähän pois.

   Poista
 4. hyvä kampausneste... ainakin lanzalla on tosi hyvä, mutta toki hintaakin sitten löytyy. ja sellainen lakka missä on kosteussuoja. voi olla että nämä on ihan itsestäänselvyyksiä.

  ihanalta kyllä näyttää nuo kiharat ja sopii sulle tosin hyvin, toivottavasti löytyy ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteussuojallinen lakka mulla kyl on. Voishan jotain laadukkaampaa kampausnestettäkin kokeilla joskus!

   Poista
 5. Mulla aivan sama ongelma, ei meinaa millään pysyä kiharat tuntia pidempään. Näyttää kyllä kivalta sulla nuo jo auenneetkin kiharat :-)

  miss-feelgood.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noi lätsähtäneet ihan ok. Mut ois se joskus kiva pysyy kunnolla kikkarapäänä tuntia kauemmin. :>

   Poista
 6. Vanha kunnon muotovaahto ja rakennesuihke Wellalta! Johan pysyy!

  T.Toinen piikkitukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Täytyypä testata. Onks toi Wellan tuote ihan rakennesuihke nimellä?

   Poista
  2. Juu, on. Create character -rakennesuihke. Se on aika kallis, mutta riittoisa, ja tuo hiuksiin sopivaa karheutta kuitenkaan tahmaamatta tai likaamatta niitä niin kuin suolasuihkeet tuppaavat tekemään. On jäänyt ainakin omaan peilikaappiin pysyvästi.

   Ja muotovaahdon kanssa muuten auttaa se että laittamisen jälkeen antaa sen asettua n.10 minuuttia ennen föönausta.

   Onnea matkaan kestävien kiharoiden salaisuuden löytämiseen. ;)

   http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/wella-professionals-styling-create-characterrakennesuihke/384030/11932///42

   Poista
  3. Kiitos lisäinfosta! Tossa sanotaan, et tuota laitetaan kosteisiin hiuksiin ja sit muotoillaan. Mites jos lämpörullia käyttää, niin laitetaankohan tuo aine siltikin kosteisiin hiuksiin? En tiedä miten lämpörullia pitäs käyttää, mutta mä olen kuiviiin hiuksiin muistaakseni niitä laittanut.

   Poista
  4. Niin ja miten sä olet tuota tuotetta käyttänyt ja millä tavalla tehtyihin kiharoihin?

   Poista
  5. Juu, anteeksi, olin aika epäselvä. ELI:
   Siis muotovaahtoa ja rakennesuihketta käytän karheuttamaan tukkaa, jolloin se ei ole enään liukas ja taipuu paremmin sellaiseen muotoon johon sen haluaa taipuvan ja lisäksi pysyy siinä. Niitä käytetään pyyhekuiviin hiuksiin suihkun jälkeen (muotovaahto puristetaan tukkaan, rakennesuihketta suihkutellaan sinne tänne), sitten föönataan, harjataan, halutessa tupeerataan juuret kevyesti ja sitten kiharretaan. Jotkut tykkää kihartaa erilaisilla raudoilla, itse pistän mininutturat (isompia laineisiin, pienempiä kiharoihin, kiinni pinneillä) tai nelisen ranskanlettiä (löysempiä laineisiin, kireempiä kiharoihin, solmitaan ponnareilla) päähän joko yöksi tai sitten aamupäiväksi jos ei ole minnekään kiire. Nutturoiden/lettien avaamisen jälkeen, voi hiuksia haroa kevyesti sormin tai harjata kevyesti ja sitten suihkauttaa lakkaa. Helppoa! Ja tulee tosi luonnollisen näköiset ainakin mulla! :)

   Poista
  6. Okei, nyt selvis! Kiitos selvennyksestä. Testaan ehdottomasti tuota sun vinkkiäsi.

   Poista