Kadonneen kiharan metsästys

16. toukokuuta 2012

Tuskastellessani muutama postaus taaksepäin tyhmää, piikkisuoraa hiuslaatuani, kyselin teiltä vinkkejä pari tuntia pidempään kestävien kiharoiden tekemiseen. Tartuin ensimmäisenä Heidin linkkaamaan videoon (alla oleva), jossa neuvottiin pysyvien kiharoiden tekemistä kiharrussauvan (vai -puikon?) avulla. Samalla otin henkilökohtaiseksi missiokseni kokeilla muitakin teidän vinkkejänne. Nyt alkaa siis Kadonneen kiharan metsästys -mission osa yksi.


Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, mutta Samilla on edelleen meidän järkkärimme työmatkalla mukana.

EDIT: Päivitin osan kuvista parempilaatuisiksi tehdessäni tänään kiharoita toisen kerran tällä samalla tekniikalla. 


Kiharrusvaiheista

1. Jokainen sauvalla tehty kihara (itselläni oli käytössä Remingtonin Pearl Wand -kiharrinsauva) siis kiinnitetään pinnillä "luonnolliseen muotoonsa" heti sen sauvalta oton jälkeen. Hiuksista tulee silloin suurinpiirtein tuon yllä olevan kuvan mukaiset. Tämän vaiheen tarkoituksena on ilmeisestikin jäähdyttää hius kiharaan muotoonsa. Luulen, että kiharretun hiuksen jäähdyttäminen oli avain siihen, että kiharoistani tuli niin pysyvät.

2. Kaikki hiukset kiharrettuani laitoin huivin päähän, jotta pinnit pysyisivät paremmin kiinni. Mä pidin varmaan suurinpiirtein 20 minuuttia tuota huivia päässä ennen kuin aloin irroittelemaan pinnejä.

3. Pinnien irroittamisen jälkeen hiukset näyttivät melko koomisilta. :D Ne kaipasivat selkeästi haromista, joten aloin piikkikammalla haroa kiharoita auki.

4. Hiukset harottuina, mutta selkeästi volyymia (?) kaipaavana eli seuraavaksi hommiin pääsi tässä postauksessa esittelemäni Björn Axén Toolsin Volumaster Professional -rauta.Kiharruspäivä klo 22.00


Yllä olevassa kuvassa hiustenkiharrusillan lopputulos elikkä pää täynnä ihanaa kikkuraa ja hiusten tyvi kohotettuna.


Ensimmäinen päivä kihartamisen jälkeen klo 7.30

Nukuin yön hiukset päänpäälle hainhampaalla nostettuna. Yön jälkeen en muistaakseni tehnyt hiuksille muuta kuin suihkauttelin hiukan hiuslakkaa. (Yyyh, kamalat siitepölyn ja silmien hankauksen turvottamat silmät..!)


Ensimmäinen päivä kihartamisen jälkeen klo 13.30


Wuhuu, kiharat edelleen kuosissa! Tämän ja edellisen kuvan ottamisen välissä, en ole lisännyt hiuslakkaa tai tehnyt mitään muutakaan hiuksilleni.


Ensimmäinen päivä kihartamisen jälkeen klo 22.00


Koulupäivän jälkeen hiukseni olivat  yllättävän vähän takkuuntuneet. Ne näyttivät edelleen oikein kivalta. :) Toinen päivä kihartamisen jälkeen klo 8.00


Kiharat selvisivät toisestakin yöstä hyvin laitettuani ne taas hainhampaalle ylös kiinni. Totesin kuitenkin, että hiuksia oli pakko harjata, sillä hiuslaatuni on tosi takkuuntuvaa ja ensimmäiset rastat olivat jo ilmestyneet takaraivolleni. Vasemmalla puolella on kuva hiuksista ennen harjausta ja hoitoaineruiskauksia. Oikean puolen kuvassa hiukset harjauksen ja hoitoaineruiskausten jälkeen. Sanoisin, että edelleen hiukset näyttivät kivoilta, vaikka kiharat olivatkin jo muuttuneet laineiksi. Huomasin, että takaraivolla laineet olivat selvästi "laimeammat" kuin etupuolella johtuen varmasti siitä, että takaraivo kaipasi tarkempaa harjausta.
Toinen päivä kihartamisen jälkeen klo 16.00


Laitoin hiukseni aamulla löysällä nutturalle olosuhteiden pakosta (eskariopesijaisuus ja koko päivän retki kotieläinpuistoon). Kotiin tultuani avasin nutturan ja totesin ilokseni, että kiharat olivat edelleen tallella. 


Yhteenveto


Aion todellakin tehdä kiharat toistekin tällä tekniikalla! Vaikka tekniikka oli suht työläs ja aikaavievä (yhteensä varmaan about 2h), nämä kiharat ovat ehdottomasti kaiken sen työn arvoiset. Uskomatonta, että aiemmin kiharat ovat pysyneet vain muutaman tunnin ja nyt jo useamman päivän. Mä tosiaan lisäsin hiuslakkaa ainoastaan kiharrustyön päätteeksi ja seuraavana aamuna. Uskon, että nää kestäis vielä kolmannenkin päivän, mutten sitä tällä kertaa pääse testaamaan, sillä mä aion pestä tänään hiukset siitepölyn takia. 


SUOSITTELEN! 

4 kommenttia :

 1. Ooh, kuulostaa lupaavalta! Sääli, että mulla ei ole tuollaista kiharrinsauvaa. Munkin tikkusuorat hiukset kaipaisivat silloin tällöin kiharrusta ja on tosi vaikeaa saada "luonnollisen" näköisiä ja kivannäköisiä kiharoita aikaiseksi. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on niin kauniit hiukset! P.s Kiitos linkityksestä! :) xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustakin noi pitkät hiukset oli kivat. Nää nykyiset lyhyemmät taitaa vaan sopia mulle paremmin ja olla käytännöllisemmät kuin nuo pitkät. :)

   Poista