Lontoo 2012, osa 3.

21. tammikuuta 2012

Viimeisenä kokonaisena Lontoo -päivänämme oli upea auringonpaiste. Etenkin aamulla tuntui, että koko kaupunki kylpi pehmeässä auringonvalossa. Aloitimme päivämme jonottamalla musikaalilippuja Leicester Squaren lipunmyyntitiskillä. Olisimme halunneet kaksi lippua Leijonakuninkaaseen, mutta tiskille päästyämme oli enää yksi lippu illan näytökseen jäljellä. Siirryimme siis B-suunnitelmaan ja ostimme liput We Will Rock You -musikaaliin (säästimme myös 60 puntaa).


Photobucket


Photobucket

Lippujen oston jälkeen suunnattiin etsimään aamupalapaikkaa. Yllä olevasta kuvasta varmaan näkyy nälkäni ja kärsimättömyyteni: "Ootko sä S. jo ottanut tarpeeks kuvia, hei! Mulla alkaa olla jo TOSI nälkä!!"... :D

Photobucket


Photobucket

Aamupalalta suuntasimme the Buckingham Palaceen, sieltä puiston läpi kävellen kaupan kautta hotellihuoneelle hetkeksi rentoutumaan ennen illan rientoja.

Photobucket


Photobucket


Photobucket

Iltariennot aloitimme hyvällä illallisella (Inhoan ruokapaikanmetsästystä ulkomailla - varsinkin nälkäisenä!). Illallisen jälkeen menimme Dominion Theatre:n läheiseen kahvilaan jälkkärille. Söin ihanan ällömakean mutakakkupalan ja S. otti vohveleita valkosuklaajäätelön kera.

Vihdoin koitti musikaalin aika! Yllätyimme molemmat todella positiivisesti siitä, miten hyvä musikaali oli. Etukäteistietomme oli se, että musikaali liittyy Queen -bändiin, joten oletimme, että se on pääasiassa Queenin biisien "hoilailua". Olettamuksemme meni aika lailla pieleen... Biisien ympärille oli nimittäin kirjoitettu tulevaisuuteen sijoittuva tarina, joka oli mielenkiintoinen ja piti sisällään hyviä roolihahmoja. Jokainen näyttelijöistä omisti upean ja erittäin puhtaan lauluäänen eikä kertaakaan tuntunut, että Queenin biisejä olisi "raiskattu". Suosittelen siis lämpimästi kyseisen musikaalin katsomista!

Photobucket

Nyt ois sitten Lontoo -höpinät kai höpisty. Tai no, ehkä kerron vielä yleiset fiilikset, jotka Lontoosta jäi. Täytyy myöntää, että odotukset eivät aivan täyttyneet (Pariisi on edelleen ykkönen!). Jostain syystä kaupunki tuntui liian kiireiseltä ja "suorituspakkoiselta"; ihmiset söivät esim. kävellessään ja juoksivat liukuportaat ylös. Kaduilla käveleminen oli usein myös hermoja raastavaa valtavan ihmismäärän takia.

Mieleen erittäin positiivisena asiana jäi kuitenkin paikallisten käytöstavat; kohtelias puhutteleminen, kiittäminen ja todistinpa sellaisenkin tapahtuman, että bussipysäkillä seissyt mies pysäytti bussin takaa juoksevaa miestä varten. Monessa asiassa olisi mielestäni suomalaisilla opittavaa! Lontoo miellytti myös arkkitehtuurisesti silmiäni.

Luulenpa, että annan Lontoolle kuitenkin toisen mahdollisuuden valloittaa sydämeni. Ehkä matkaan ensi kerralla sinne kesällä, syön take-away ruokaa Camdenissa ja käyn piknikillä Hyde Parkissa - who knows! :)

4 kommenttia :

 1. Suosittelen että menet kesällä uudelleen, Lontoo on tosi erilainen kesällä kun voi hengata puistoissa take away ruoan (mun tapauksessa sushin) kanssa :) Ja sitten kun Lontoossa on käynyt useammin, voi tulevilla reissuilla ottaa "rennommin" kun ei ole niin paljon must see paikkoja enää.

  Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että ekalla kerralla tulee kierrettyä niitä must see -mestoja. Kyllä mä varmasti annan Lontoolle uuden mahiksen joku kesä! :)

   Poista
 2. Ärsyttävintä on että kun täällä on pidempään niin toi kiireisyys tarttuu, yhtäkkiä onkin pakko kävellä liukuportaissa ja tuhista jos joku on eessä, lukea samalla kun seisoo metrossa ja vaan kävellä nopeasti joka paikkaan.
  Lontoo lämpimämmällä ilmalla on kyllä ihan eri kokemus ja voi keskittyä muihin asioihin kun ei tarvii niitä turistipaikkoja enää kierrellä, tällä kaupungilla on aika paljon tarjottavaa :-) Mutta hienoja kuvia ja kiva että oli hyvä reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että se tarttuu helposti ja siihen varmasti tottuu, kun siellä pidemmän aikaa asustelee. Itsellä vaan jäi se jotenkin päällimmäisenä ikävänä asiana mieleen. Kyllä mä sille Lontoolle uuden mahiksen annan! :)

   Poista