Opiskelukevät

1. joulukuuta 2011

Viime maanantaina oli kevätlukukauden kursseille ilmoittautuminen. Näyttää siltä, että kevät tulee olemaan huomattavasti kevyempi kuin tämä syyslukukausi, onneksi!

Jouluun mennessä on kaikkien lukuaineiden didaktiikan perusosat käyty läpi. Siksipä kevätlukukaudeksi tuli valita kaksi lukuainetta ja kaksi taito- ja taideainetta läheisempää tarkastelua varten. Itse valitsin kemian, biologian, tekstiilityön sekä kuvaamataidon.

Kuvat: weheartit.com

Biologian valinnaiseen kurssiin tulee kuulumaan esimerkiksi lajintuntemusta, lintujen äänien tunnistamista ja luonnossa "pyörimistä". Kemian valinnaisella kurssilla taas tullaan tutustumaan esimerkiksi terveyteen ja ympäristöön vaikuttaviin kemiallisiin tapahtumiin. Kuvaamataidossa keskitytään esineympäristön ja ympäristötaiteen tutkimiseen. Tekstiilityön kurssilla taas syvennetään käsityön didaktiikan tietämystä. Kaikki kuulostaa mielestäni suht mielenkiintoiselta!

Tää oli hauska! Kuva: weheartit.com

Edellä kertomissani kursseissa ei järjestetä tenttejä laisinkaan (JEE!), mutta varmasti senkin edestä on tehtävänä kaikenlaisia itsenäisiä töitä. Keväällä on siis ainoastaan kaksi tentittävää kurssia; Tieteellinen kirjoittaminen ja Kasvatustieteen tutkimustapoja. Molemmat kurssit muistuttavat kovasti siitä, että kandityön tekeminen lähestyy uhkaavasti...

Eniten keväässä jännittää se, että pitäisi päättää, minkä sivuaineen pääsykokeeseen pyrkiä... Tällä hetkellä listani kärjessä on ranskan filologian sivuainekokonaisuus. Sen lukemalla saisin myös ranskanopettajan pätevyyden ala- ja yläkoulussa. Veikkaanpa, että mahdollinen hyväksytyksi tuleminen on erittäin kovan työn takana, sillä edellisestä ranskankurssistani on nelisen vuotta aikaa. Olen kuitenkin aina rakastanut kielten opiskelua, joten voisin hyvin kuvitella itseni kieltenopettajana - ehkä tuleva työ on siis kovan työn arvoista!

Kuva: weheartit.com

B-suunnitelmani sivuaineeksi on tällä hetkellä tekstiilityö. Se kuitenkin kiinnostaa huomattavasti vähemmän kuin tuo edellä mainitsemani ranska. Pääasia kuitenkin taitaa olla se, että saan edes jonkin sivuaineen itselleni. Siis sellaisen, jota voin sitten opiskella pitkän sivuaineen verran (60 opintopistettä), jotta saan siitä aineenopettajan pätevyyden itselleni.

Mutta nyt riittää kouluhöpinät! Palaillaan huomenna! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti