Pariisi - 7. päivä

9. heinäkuuta 2011

3.6.2011
Seitsemäntenä päivänä Pariisissa vierailimme Jardin du Luxembourgissa (Luxembourgin puisto), joka on tuttu Albert Edelfeltin Luxembourgin puistossa  -teoksesta. Puisto oli erittäin kaunis! Monet ihmiset olivat levittäneet vilttinsä puiston nurmelle tai istuivat varjossa penkeillä. Päivä oli erittäin kuuma!! Mieleni teki hypätä puiston moniin suihkulähteisiin vilvoittelemaan...Jardin du Luxembourg 


Puistossa vierailun jälkeen lähdimme Latinalaiskorttelia kohti. Matkalla ihailimme Panthéonia. Pariisi on täynnä upeita vanhoja rakennuksia, joissa riittää ihasteltavaa.Latinalaiskorttelista kävelimme Pompidou -keskusta katsomaan. Keskuksen pihalla oli taiteilija juuri saanut valmiiksi kadulle piirtämänsä kuvan. Kauhistuttaa miettiä kuinka monta tuntia mies on helteisessä auringossa maalannut kuvaa...!


4.6.2011

Seuraavana aamuna ennen lentokentälle lähtöä poikkesimme nopeasti kiertämään Les Catacombesit, eli katakombit, jotka kulkevat Pariisin katujen alla. Tunneliin kuuluu osa, jonka seinät on vuorattu vanhoilla ihmisten luilla. Oli aika kuumottavaa kulkea pimeässä ja kosteassa tunnelissa luiden ympäröimänä..

Näin pelottavat ne katakombit oli!! :D

2 kommenttia :

  1. Voi, Pariisissa täytyy kyllä käydä, ehdottomasti! :) No, sitten joskus Round tripin jälkeen..

    VastaaPoista
  2. Suosittelen Pariisissa vierailua! Mahtava kaupunki! :)

    VastaaPoista