Pariisi - 2. päivä

4. heinäkuuta 2011

29.5.2011

Toinen Pariisi-päivämme oli sunnuntai. Ainakin tuona samana sunnuntaina Place de la Bastillen läheisellä alueella järjestettiin markkinat, joissa myytiin pääasiassa ruokatarvikkeita. Aloitimmekin aamumme haistelemalla välillä ei niin ihania torin tuoksuja (esim. kalatiskit, yök!).Otin vähän mallia Notre Damen gargoileista ilmeisesti! Markkinoiden heräteltyä ruokahalumme, lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Matkaseurastamme pizza oli päivän sana. Löysimmekin ihanan italialaisen ravintolan, jossa söin elämäni parhaan tonnikalapizzan! Pizzapohja oli täydellisen rapea ja tonnikala ihanan maukasta. NAM!

Ruokailtuamme suuntasimme taas Seinen varteen. Ajatuksena oli lähteä jokiristeilylle, mutta päädyimmekin erilaiseen risteilyyn kuin alkuperin oli tarkoituksena.

Mut nimettiin matkanjohtajaksi ilmeisesti ihan syystäkin! 

Seinen rannasta hyppäsimme Batobussin kyytiin, eli veneeseen, johon pystyi nousemaan kyytiin ja poistumaan siltä miltä tahansa pysäkiltä. Päivän aikana sai matkustaa niin monta kertaa kuin halusi. Batobuss on aivan loistava, jos haluat nähdä suurimman osan Pariisin kuuluisimmista nähtävyyksistä samalla kertaa. Vene nimittäin pysähtyy esimerkiksi Louvrella, Notre Damella ja Eiffel tornilla.

Me päätimme käydä ainoastaan Eiffel -tornilla, koska suunnitelmissamme oli käydä muina päivinä muilla nähtävyyksillä.

Eiffel torni on edelleenkin minusta tosi hieno! Pidän sitä (monen muun ihmisen tavoin) Pariisin symbolina. Muistuttamaan lempikaupungistani olen ostanut Eiffel -torni kaulakorun ja jääkaappimagneetin.


5 kommenttia :

 1. oi pariisi! rakastan sitä kaupunkia! nauti täysillä siellä! :)

  http://chillingout-globalstyle.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Touko-kesäkuussa tosiaan oltiin jo Pariisissa eli nää kuvat tulee vähän viiveellä. Mutta aivan täydellinen reissu oli!! :) <3 Lisäilen pikku hiljaa tänne muitakin matkapäiviä niin saa itsekin vähän fiilistellä vielä! :P

  VastaaPoista
 3. Oih, ihania kuvia! Kuulostaa ja näyttää täydelliseltä reissulta. :) Haaveilen itsekin pääsystä Pariisiin vielä joskus. :)

  VastaaPoista
 4. Kannattaa ehdottomasti käydä! Suosittelen matkustamista sinne keväällä tai kesällä. Edellisen kerran kävin joulukuussa 2007 enkä saanut siitä reissusta läheskään niin paljon irti kuin tällä kertaa! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat arskat! :)

  http://enninkengissa.blogspot.com/

  VastaaPoista