Kaksplus.fi

Namnam!

21. lokakuuta 2012


Eilen mun äitini, iskäni, pikkusiskoni ja Lily (ofc) tulivat meille kylään. Olimme päättäneet kokata yhdessä herkullisen pastaruoan ja tehdä pastan alusta alkaen itse. Voin näin jälkikäteen antaa hyvän vinkin, ettei sitä kannata alkaa nälissään valmistaa! :D Onneksi meillä oli alkupalana bruschettaa, joten paha nälkä ei ehtinyt yllättämään.

Mun vastuullani oli pastataikinan tekeminen... No, meinas kuulkaa mennä hermot! Pastataikina oli tosi muruista ja siitä oli tosi vaikea tehdä "klönttejä". Ranteet kipeinä pyörittelin ja puristelin pastataikinasta klönttejä... Olin ihan varma, ettei niistä pysty pastaa tekemään, mutta onneksi puolen tunnin lepoaika jääkaapissa oli tehnyt ihmeitä taikinalle ja loppujen lopuksi se pysyi hyvin kasassa työstövaiheessa!


Bruschetta

maalaisleipää
pestoa
tomaattisilppua
prosciuttoa
tuoretta basilikaa

Paahda maalaisleipäsiivut uunissa. Levitä päälle pestoa ja tomaattisilppua. Asettele prosciutto-siivu leivälle. Koristele basilikalla.



Itse "vääntämästämme" pastasta teimme Pasta carbonaraa, joka oli superherkullista! Vaikkei annos ole esteettisesti kaunein, maku oli tosi hyvä. Suosittelen kokeilemaan, mikäli pekoni ja juustot maistuvat!

Pasta carbonara

375g pekonia
1    sipuli
125g pecorino-juustoa (tai muuta kovaa lampaanmaitojuustoa)
75g  parmesania
4    kananmunaa
+ pastaa

Keitä pasta. Ruskista silputut pekoni- ja sipulipalat. Laita keitetyt pastat kattilaan lämpimälle liedelle ja sekoittele minuutin ajan. Kaada sekaan pekoni-sipuliseos ja sekoittele parin minuutin ajan. Riko munien rakenne lasissa. Kaada munat pastaseokseen ja sekoita seosta muutaman minuutin ajan tai kunnes munat ovat hyytyneet. Lisää raastetut juustot joukkoon ja sekoita hyvin. NAUTI! (Muista lisätä paistorasvaa pannulle ja kattilaan, mikäli tarvetta! Me emme käyttäneet paistamiseen rasvaa.)



Jälkkäriksi oli haudutettuja hedelmiä kaurakeksin päällä kermavaahdon kera. Oli tosi herkullista! Tämä jälkkäri sopi mauiltaan tosi hyvin syksyyn. Tähän mulla ei valitettavasti ole reseptiä, sillä se oli jostain äidin keittokirjasta.

Lilylläkin oli herkkupäivä, sillä hän sai ruoaksi maksalaatikkoa. Voin kertoa, että annos katosi aika nopeasti ruokakupista!


Oli hauskaa touhuta  yhdessä keittiössä, vaikka välillä olo oli kuin sardiineilla purkissa. Parin tunnin työ palkittiin herkullisella yhteisellä ruokailuhetkellä. Päivät, joina saa syödä hyvää ruokaa yhdessä rakkaittensa kanssa, on parhaita. ♥

P.S. Jääkaapissa odottaa annokset Pasta carbonaraa... Joko on ruoka-aika?! ;)

8 kommenttia :

  1. Näyttää älyttömän hyvältä :) Mä en ole koskaan tehnyt pastaa itse, enkä ole koskaan edes syönyt kotona tehtyä pastaa, ois varmaan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki OLI älyttömän hyvää! Kannattaa joskus, jos tekee mieli "askarrellapaskarrella", kokeilla pastantekoa!

      Poista
  2. Te sitte jaksatte aina panostaa noihin ruokajuttuihin :) ihan kateeks käy..

    VastaaPoista
  3. Älä huijaa! tuo annos näyttää varsin herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Olipas hyvän näkösiä kaikki kyllä tuossa kokonaisuudessa. :)

    VastaaPoista